Roman Pavljutsjenko (Foto: GLYN KIRK/AFP)
Roman Pavljutsjenko (Foto: GLYN KIRK/AFP)

Pavljutsjenkos drømmekveld

Roman Pavljutsjenko sørget for Spurs-avansement.

Tottenham - Wigan 3-1:

Tottenham er et av de store lagene i FA-cupen, men har ikke vunnet turneringen siden Erik Thorstvedt regjerte mellom stengene på White Hart Lane.

Laget har gjort det bra til nå i både Ligacupen og UEFA-cupen denne sesongen, og med Harry Redknapp på plass i London har de en manager som vet hva som trengs for å vinne turneringen.

Tamt i første
Men de første 45 minuttene stod det i stampe for Tottenham hjemme mot Wigan. Det ble mye nesten for begge lag og mest nesten ble det da Kevin Kilbane nesten laget selvmål.

David Bentley slo inn fra høyre. Wigan-kapteinen prøvde å klarere, men endte i stedet opp med å skremme vettet av eget lag. Heldigvis for ham trillet ballen utenfor målet til Wigans debutantkeeper Richard Kingson.

Keeper i trøbbel
Kingson kunne fornøyd ta pause etter å ha klart seg greit på White Hart Lane. Like greit ble det ikke for Kingson fem minutter etter sidebytte.

Innbytter Frazier Campbell ble spilt igjennom og var i ferd med å runde Kingson. Den ghanesiske landslagskeeperen strakte hendene etter ballen, men traff i stedet Campbell så vidt.

Dommer Alan Wiley var ikke i tvil og pekte sporenstreks på straffemerket i tillegg til å gi Kingson et gult kort.

Iskald russer
Roman Pavljutsjenko fikk ansvaret med å omsette straffen i scoring - og sviktet ikke.

Russeren var iskald fra ellevemeteren og sendte Kingson mot høyre og ballen helt ute ved venstre stolpe. Drømmestart på andre omgang for Tottenham.

Spurs-dominans
Scoringen så ut til å vekke liv i både Pavljutsjenko og resten av laget, for nå overtok Tottenham mye av spillet.

Først fikk Campbell en enorm mulighet etter innlegg fra målscoreren, men stupheadingen ble mesterlig reddet av Kingson.

Deretter forsøkte Pavljutsjenko seg flere ganger fra langt hold og var veldig nære etter 64 minutter.

Fra 16 meter lobbet han himmelhøyt over en utrusende Kingson. Ballen dalte langsomt ned og spratt til slutt utenfor mål.

Modric på magen
Selv om Spurs førte hadde Wigan sine muligheter, men gjestene var for upresise den siste tredjedelen til å skape de helt store mulighetene foran Heurelho Gomes.

Med kvarteret igjen så det derfor ut til å være over på White Hart Lane da Jamie O'Haras skudd først traff stolpen før det landet på hodet til en liggende Luca Modric.

Kingson, som hadde slengt seg etter skuddet, kunne lite gjøre, og fra liggende posisjon headet kroaten Spurs i tomålsledelse.

Spenning på tampen
Til og med Wigan-manager Steve Bruce så ut til å ha gitt opp etter hvert. Med seks minutter igjen satte den tidligere forsvarskjempen inn svenske Erik Edman i stedet for angriperen Olivier Kapo.

Byttet gjorde neppe utslaget, men få minutter etter fikk Henri Camara plutselig muligheten etter såkalt klabb og babb i Spurs 16-meter.

Senegaleseren nølte ikke et sekund og banket ballen inn bak Gomes.

Slurvet med sjansen
Dermed fikk gjestene troen tilbake, men slet med å komme til gode sjanser. I det klokken tikket mot overtid kunne imidlertid Camara blitt dagens helt da han på ny nærmest plutselig fikk ballen.

31-åringen fikk vendt opp og avsluttet, men traff elendig og ballen trillet inn til en ventende Gomes.

I stedet var det Tottenham som igjen fikk nettkjenning. Tre minutter på overtid kontret hjemmelaget og Pavljutsjenko endte opp med ballen på rundt 20 meter.

Russeren brant til og banket ballen igjen til høyre for Kingson. To mål i FA-cup-debuten til EM-stjernen og Tottenham videre til fjerde runde.