Ola og Astrid bonderomantikk (Foto: Beate Larsen)
Ola og Astrid bonderomantikk (Foto: Beate Larsen)

På utkikk etter kjæreste i egen bygd?

For Jakten-Ola, gikk ikke kjærlighetsjakten helt som ønsket. Nå skal han roe ned og kanskje finne kjæreste i Surnadal.

Ola-Sylte-139 (Foto: Beate Larsen)
Ola-Sylte-139 (Foto: Beate Larsen)
Vi har fulgt Jakten-bonden Ola Sylte gjennom hele høsten i hans streben etter å finne en å dele livet med. Men selv om optimismen var stor da programmet gikk av lufta, ble det aldri noe mer mellom Ola og den utvalgte frieren Astrid E. Fosshaug.

Avstanden mellom dem ble for stor, og kontakten ble vanskelig å opprettholde, til tross for at det var noe de i det siste intervjuet sa de ville jobbe med.

- Det som blir den største utfordringen, blir å tilpasse hverdagen. Så det er jo det en får se hvordan går. Når det passer at den ene er på besøk hos den andre, og hva man får ut av det. Vi har jo aldri opplevd hverandre til daglig egentlig. Det blir både spennende og skummelt for min sin del. Å begynne å få de inntrykkene, sa Ola til tv2underholdning.no på siste innspillingsdag.

Se hele intervjuet fra siste innspillingsdag av «Jakten på kjærligheten» øverst i artikkelen.

Ola Sylte
Ola Sylte

Les også: Nyttårsfesten avlyst for Ola

Les også: Jakten-Dina snakker ut

Et uvanlig år med mye mediekjør

For grisebonden Sylte, har året som har gått vært et år utenom det vanlige. Med deltakelse i «Jakten på kjærligheten» ble hverdagen brått endret.

- Det er det mest uvanlige året jeg har vært borti. Jeg har aldri reist så mye fram og tilbake til Oslo, og fått være med på så mange ting. Det har vært en stor opplevelse, sier Ola som ble rikskjendis over natten, og har deltatt i både TV-program og har måttet venne seg til å lese om selg selv i alle landets aviser.

- Hadde du på forhånd tenkt igjennom hvordan året kom til å bli når du ble med i «Jakten»?

GØY GAVE: Ola ble ekstra fornøyd med denne T-skjorten med påskriften «Pig destroyer».
GØY GAVE: Ola ble ekstra fornøyd med denne T-skjorten med påskriften «Pig destroyer».
- De tankene jeg hadde om det på begynnelsen, det var ikke så mye som stemte med hvordan det var. Det er noe man aldri har vært borti før, så jeg ante ingen ting, sier han.

Hvordan han hele tiden kom til å bli fremstilt i media, var heller ikke noe han hadde tenkt nevneverdig over.

- Det er surrealistisk å ligge på sukkertoppen (på SOL red. anm) for eksempel. Man forstår ikke at man er så i medias søkelys. Folk som ikke har vært borti det vet ikke hva de snakker om.

Les også: Var usikker før valget

Les også: Suveren høstjakt

Fortsatt singel og på søken

I det nye året har Ola kun planer om å roe ned og fortsette det gode liv som grisebonde. Men han innrømmer at han også vil være på utkikk etter en kjæreste.

- Jeg kommer selvsagt til å være litt mer på utkikk etter noen som kan bli kjæresten min,

surnadal (Foto: Beate Larsen)
surnadal (Foto: Beate Larsen)
det er det eneste som kommer til å bli noe forskjell på i forhold til hva som har vært før. Ellers så er det å arbeide og få det til å gå rundt hjemme, sier den jordnære bonden.

Ingen vits med MMS

Selv om Ola synes det er litt tidlig å begynne å tenke på slike «kjærestegreier» allerede nå, har han allikevel en formening om hvordan han skal møte den rette.

- Det har jeg bestemt meg for, at jeg ikke er den som begynner noe forhold på MMS, for det er ikke et medium jeg liker. Skal jeg komme inn i et forhold, så må det være noe sosialt først. Jeg må prate med dem. Jeg kommer nok til å treffe folk før jeg snakker om et forhold med dem.

- Så det hjelper ikke å bombardere deg med tekstmeldinger?

- Nei, jeg er en mer «personlig» person. Jeg liker bedre, og føler meg mer vel, med en personlig relasjon, når jeg får prate med dem. Med meldinger og internett finnes det ikke noe som kan måle seg med det å sette seg ned og prate med jenta.

- Så da blir det ei fra bygda da?

- Det skal du ikke si for sikkert. Men det er jo mer sjanse for den som treffer meg personlig, enn på annet vis, og da er det jo enklere jo nærere man er hverandre. Dess lenger bort de bor, dess vanskeligere er det jo, sier Ola med et lurt smil.

Les også: Meld deg på en ny sesong av «Bonderomantikk»

Les også: Vil flytte sammen