The Core
The Core

Jordens undergang

Om ikke vitenskapsmenn klarer oppdraget står hele jorden i ferd med å forsvinne.

Av ukjente årsaker har jordens indre kjerne sluttet å rotere, noe som resulterer i at planetenselektromagnetiske felt går i oppløsning.

Storbyer kollapser

Livet på jorden er i ferd med å endres dramatisk. Innenfor et område på 10 kvartaler i Boston faller plutselig 32 mennesker, alle med pacemakere, om døde. I San Francisco kollapser Golden Gate-broen, og hundrevis av mennesker faller i døden. På Trafalgar Square, London, mister flokker av duer navigasjonsevnen og flyr inn i panikkslagne folkemengder og krasjer i bilvinduer slik at folk mister kontroll over bilene sine. Og i Roma, for øynene på tusenvis av turister, blir det eldgamle Colosseum redusert til støv og grus av en elektrisk super-storm.

Vannvittig oppdrag

I et desperat forsøk på å motvirke katastrofen, ber de militære og sivile myndigheter geo-fysikeren Dr. Josh Keyes (Aaron Eckhart) og et team av verdens mest begavede vitenskapsmenn om å reise til jordens kjerne, i et underjordisk fartøy styrt av "terranautene" Rebecca "Beck" Childs (Hilary Swank) og Kapt. Robert Iverson (Bruce Greenwood). Oppdraget: Å detonere en kjernefysisk ladning som skal reaktivere kjernen, og redde verden fra den sikre undergang.

"The Core" er, ifølge regissør Jon Amiel, "ikke bare en science fiction-film", men snarere en god porsjon fakta og vitenskap ("science"), og en liten del "fiction". Vitenskapsmenn verden over har undret seg over Jordens kjerne og magnetfelt i årevis, og det er fremdeles lite vi vet om det. Ifølge enkelte forskere er magnetfeltet blitt merkbart svakere de senere årene, og ingen kan svare på om dette er en naturlig svingning, eller konturene av noe langt dystrere.