Øyvind med prisbelønnet vin
Øyvind med prisbelønnet vin

Vinbonde på eget slott

Øyvind Fjeldheim besøker den norske vinbonden Sunniva Graetz på hennes slott i Toscana. Der fikk han smake Italias dyreste vin.

Norske Sunniva Graetz studerte på kunsthøyskolen i Paris for 50 år siden når hun møtte en israeler som senere skulle bli hennes ektemann. Hans foreldre bodde på et slott i åsene over Firenze. Da de dro på noe som skulle være et to ukers besøk, ble de bergtatt av stedet, og bestemte seg for å bli.

I dag har ekteparet fire barn, som alle snakker norsk, og familien driver vingård med stor suksess.

Et fantastisk liv

Øyvind Fjeldheim ble også bergtatt av stedet og storfamilien som bodde på slottet i høyden over den vakre byen Firenze.

- Jeg ble slått av familiens samhold, og at de alle snakket norsk. Faren i familien er kunstner og leverer kunst rundt om i verden, mens sønnen i huset har tatt over driften av vingården. Familien var så harmoniske, og så ut til å leve et fantastisk liv på høyden over Firenze, sier Fjeldheim til tv2underholdning.no.

Vinsmaking i verdensklasse

Den vinproduserende familien leverer kvalitetsvin i verdensklasse, og nylig fikk familien Graetz 98 av 100 mulige poeng i verdens viktigste vinmagasin. Øyvind var så heldig å få smake på vinen som koster 10 000 kroner flasken i det over 1000 år gamle vinslottet.

- Høydepunktet på turen dit var når jeg ble invitert ned i vinkjelleren en kveld, av sønnen i huset. Han lot meg smake på en vin som er Italias dyreste vin som produseres i dag.

- Hvordan smakte den?

- Helt fantastisk! sier Øyvind og får et stort smil om munnen.

Se «Eventyrlige nordmenn» på TV 2 mandag 9. februar kl. 20.00.

Øyvind med prisbelønnet vin
Øyvind med prisbelønnet vin
Eventyrlige Nordmenn Øyvind, Sunniva og Bibi Gre
Eventyrlige Nordmenn Øyvind, Sunniva og Bibi Gre
castella de vingilietta
castella de vingilietta
Fiesole
Fiesole
Sunniva Graetz
Sunniva Graetz
Vingården
Vingården