NY PROGRAMLEDER: Terje Sporsem er programleder for «Skaperen».
NY PROGRAMLEDER: Terje Sporsem er programleder for «Skaperen».

Skaperen tilbake

Endelig er det klar for en ny runde av «Skaperen», der det jaktes landet rundt etter Norges beste forretningsidé.

Terje Sporsem er ny programleder når «Skaperen» går i gang med sin tredje sesong på TV 2 tirsdag 6. januar. Årets fagpanel består av Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke, IT-gründer Shahzad Rana og Katinka Greve Leiner fra Innovasjon Norge.

Reiser landet rundt

Sammen har de i løpet av høsten reist landet rundt for å finne Norges beste oppfinnelse eller forretningsidé. Tirsdager og onsdager de kommende ukene, kan du se hvordan det gikk i de fem auditionbyene Tromsø, Trondheim, Stavanger, Oslo og Tønsberg.

Fra onsdag 28. januar starter livesendingene, hvor seerne kan være med på å bestemme hvem av de utvalgte som får gå videre.

Lover moro og alvor

Ved siden av jobben som stand-up-komiker og trubadur, husker nok mange Terje Sporsem fra både «Skal vi danse», to sesonger av «9 av 10 nordmenn» og som programleder for «Grip mikrofonen».

Sporsem håper å tilby programmet noe nytt, men lover at vi skal få se ham fra en litt mer seriøs side.

- Jeg vil nok gi programmet mer humor og freshe det opp litt. Men jeg har ikke behov for å fortelle vitser hele tiden. Alle har en seriøs side – det har også jeg. Mye av jobben går ut på å snakke med mennesker, og det liker jeg veldig godt. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Les mer: Her er dommerne

Terje har vært vitne til mange rare oppfinnelser og forretningsideer denne høsten, men holder kortene tett inntil brystet når det gjelder å velge en favoritt.

- Jobben min er heldigvis ikke å dømme, men å være entusiastisk på deltakernes vegne. Ideene blir utviklet med en forretningsplan. Mange av deltakerne har også gjort kjempesuksess i etterkant. Norge er et langt og rart land. Mange har nok sett «Skaperen» og tenkt: «Jeg er mye bedre!» Vår jobb er å få dem ut av stolen og med i programmet, sier Sporsem.

Se «Skaperen»-premieren på TV 2 tirsdag klokken 20.00!

Les alt om «Skaperen» her!