Arne Strand og Jens Stoltenberg (Foto: Erlend Aas)
Arne Strand og Jens Stoltenberg (Foto: Erlend Aas)

- Uroer folk veldig

Arne Strand mener statsministeren er så ærlig at han skaper uro blant folk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Folk i andre land kjøper nå færre biler og møbler, og de bygger færre hus og fabrikker enn før. Det merkes med en gang på Raufoss og i Karmøy, i Mosjøen og Sykkylven. Derfor må vi være forberedt på at ledigheten vil stige gjennom 2009», sa statsminister Jens Stoltenberg i sin nyttårstale.

- Dette er egnet til å uroe folk veldig, sier Dagsavisens politiske redaktør Arne Strand til TV 2 Nyhetskanalen.

- Jeg har ikke hørt en statsminister i en nyttårstale være så klar på at arbeidsledigheten vil øke i året som kommer. Dette er svært urovekkende, og han slår an en alvorlig tone, sier Strand.

Les hele talen her .

Rammet

Heller ikke Marit Ninive på Raufoss er beroliget av statsministerens nyttårstale. Siste arbeidsdag før jul fikk den enslige 46-åringen brev fra arbeidsgiver om at hun er permittert.

- Det er ikke noe nytt, sier Ninive om statsministerens tale.

- Det er de samme tingene vi har hørt om de siste månedene. Jeg er ikke noen håndverker som kan brukes til å renovere skoler og bygge veier og slike ting, sier Ninive til TV 2.

280728

Oljepenger

Samtidig peker Strand på at Stoltenberg også sier at Norge står bedre rustet enn mange andre land til å klare denne krisen fordi vi har store ressurser i oljefondet. Disse midlene kan vi bruke av i trange tider.

- Dette må ha vært en vanskelig nyttårstale å holde for en statsminister fra Arbeiderpartiet?

- Ja, han sier det også. Han sier at han ikke har vært sikker på hvordan han skulle angripe denne talen, og det er også første gang jeg hører en statsminister gi uttrykk for så mye usikkerhet rundt framtiden som det han gjør nå, sier Strand.

- Men Stoltenberg er ærlig, og jeg synes han skal ha kreditt for at han er ærlig. Det er en usikker situasjon. Regjeringen vet ikke helt hvordan den skal komme gjennom dette.

280751