Hay Adams Hotel i Washington D.C. blir Obama familiens hjem inntil videre.  (Foto: Charles Dharapak/AP)
Hay Adams Hotel i Washington D.C. blir Obama familiens hjem inntil videre. (Foto: Charles Dharapak/AP)

Obama flytter på hotell

Dette blir familien Obamas hjem den nærmeste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enorme oppgaver venter USAs neste president. To kriger og en rasert økonomi vil kreve full innsats fra dag én, men aller først må familien komme i orden i landets hovedstad.

Ny skole

Denne helgen flytter Barack Obama, kona Michelle og døtrene Malia (10) og Sasha (7) til Washington for å forberede skolestart for jentene.

Det eksklusive hotellet Hay-Adams i nærheten av Det hvite hus blir familiens første oppholdssted. Obama hadde bedt om å få bo i Blair House, regjeringens offisielle gjesteresidens rett over gaten for Det hvite hus.

Ifølge nyhetsbyrået AP brukes gjesteboligen fra tid til annen av kommende presidenter som venter på å flytte inn i presidentboligen. Blair House var det imidlertid fullbooket fram til 15. januar, og dermed blir det hotellopphold for familien.

Historisk hotell

Hay-Adams Hotel åpnet i 1928 og har huset en lang rekke celbriteter, blant dem flyhelten Charles Lindberg og skuespiller Ethel Barrymore.

Obama har nesten ikke vært i Washington etter at han vant valget 4. november. For det meste har han vært hjemme i Chicago, men siden 20. desember har han vært på ferie på Hawaii med familien.

Les mer: Obama tar juleferie på Hawaii

Lunsj med Bush

I tillegg til å følge døtrene på skolen, har Obama flere andre ting på timeplanen neste uke. Tirsdag skal den nye kongressen tas i ed, og onsdag inviterer president Bush til lunsj for Obama og tidligere presidenter.

Barack Obama tas i ed som president 20. januar.