NYE REGLER: Forbudet mot raketter med styrepinne har ført til færre branner og mindre personskader. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
NYE REGLER: Forbudet mot raketter med styrepinne har ført til færre branner og mindre personskader. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Rolig nyttårsfeiring over hele landet

Inngangen til 2009 ser ut til å ha foregått forholdsvis smertefritt over hele landet. Både antall branner og antall skader i forbindelse med nyttårsfeiringen har vært få.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet over hele landet melder om en svært rolig nyttårsfeiring. Selvsagt med det sedvanlige innslaget av fyll og spetakkel, men med svært få alvorlige ulykker og branner sammenlignet med tidligere år.

Se også: Bilder og video fra nyttårsfeiring verden over

Felles oppskyting

Flere steder i landet ble det arrangert offentlig oppskyting av fyrverkeri. I Oslo dro en stor folkemengde til Vigelandsparken for å bivåne fyrverkerifesten der, og i badebyen Drøbak samlet flere hundre seg for å se på rakettoppskytingen ved moloen på havna.

Også i Trondheim spanderte kommunen et festfyrverkeri på innbyggerne. Rakettoppskytingen foregikk ved Kristiansten festning, og et tett snøvær så lenge ut til å skape problemer. Men like før midnatt letnet det, og byens innbyggere kunne bivåne det hele uten problemer.

Se klipp fra feiringen i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø:

280702

Få skader

I Stavanger sørget kommunen for fyrverkerioppskyting hele fire forskjellige steder i byen, og brannvesenet melder at forbudet mot fyrverkeri i sentrum så ut til å bli respektert av de aller, aller fleste.

Om det er forbudet mot pinneraketter som gjorde utslaget, er det for tidlig å si noe om, men det er meldt om svært få skader i forbindelse med fyrverkeri denne nyttårsaftenen. I Trondheim og Oslo ble to personer skadd etter å ha fått en rakett i øyet, men utover dette er det ikke meldt om alvorlige skader. (©NTB)