Mika Kojonkoski  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Mika Kojonkoski (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

- Vet jeg har det som trengs

Mika Kojonkoski tror han kan snu den dårlige trenden, men innrømmer at det kan komme forandringer på laget.

Kvalifiseringen til nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen torsdag bød på nok en skuffelse for det norske laget. Bare tre nordmenn kvalifiserte seg til rennet, mens tre ble utslått allerede i kvalifiseringen.

- Jeg tipper at jeg blir å feire nyttårsaften på flyet hjem til Norge. Sånn som jeg hopper nå, kan jeg like godt være hjemme å trene, sier Hilde til TV2 Sporten.

Kan bli lagendringer
Og Mika Kojonkoski utelukker ikke forandringer på laget.

- Lederteamet skal sette seg sammen, så vil vi vurdere om noen skal hjem. Men jeg vil ikke ut med noen navn, sier han.

- Vi gjør de rutinerte hopperne våre en bjørnetjeneste ved å ha dem her mens de hopper dårlig. Da er det bedre å bygge selvtillit på dem hjemme. Sigurd Pettersen har vunnet to renn i kontinentalcupen, og er aktuell til Innsbruck og Bischofshofen. Vi har også to unge gutter i Kim René Elverum og Kenneth Gangnes. De er ikke gode nok til å vinne her nede, men for dem vil det være verdifull erfaring og læring å komme ned hit, sier Kojonkoski.

-Vet jeg har det som trengs
- Vi må bare prøve å ta dette som menn og jobbe videre med de vanlige tingene. Jeg så mange skuffede ansikter i bua der oppe på kulen etter rennet, og det er ikke lett akkurat nå. Men våre utøvere er profesjonelle, og i stand til å takle det.

- Hva har skjedd med Kojonkoski-magien?

- Hmm, ja, jeg vet ikke.

- Har du mistet grepet?

- Det kan se sånn ut, men for å være ærlig så tror jeg fortsatt at dette kan snu. Jeg vet jeg har det som trengs, sier finnen selvsikkert.