Raja og kona (Foto: Ingvild Gjerdsø / TV 2)
Raja og kona (Foto: Ingvild Gjerdsø / TV 2)

- En konge for alle

Advokat og venstrepolitikeren Abid Q. Raja og kona Nadia Ansar er svært glad for at Kong Harald i kveldens tale satte et spesielt fokus på det flerkulturelle Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg tenker at det er en enorm tillitserklæring, at Kongen også bryr seg om de minoritetene som er i Norge. Han sender et signal om at de skal respekteres på lik linje med alle andre i Norge. Og at han skal være konge for alle i Norge, sier Abid Q. raja til TV 2 Nyhetene.

Trosset foreldrene

- I tillegg til at han tør å ta opp vanskelige emner som vi ofte mener at blir kjørt over. For det er viktig å ta minoritetsgrupper på alvor og også ta opp de temaene som er vonde og vanskelige, fortsetter kona.

De har pakistanske foreldre, men er begge født og oppvokst i Norge. Likevel var det ikke opplagt at de skulle få lov gifte seg med hverandre da de ble forelsket.

Hemmelige stevnemøter i skogen

TV 2 Nyhetene møter dem i skogen på Ekeberg i Oslo der i en lang periode måtte møtes til hemmelige stevnemøter.

Raja-og-kona (Foto: Ingvild Gjerdsø / TV 2)
Raja-og-kona (Foto: Ingvild Gjerdsø / TV 2)
- Dette har vært vår store hemmelighet i mange år.

- Vi ble tvunget til å komme i skogen for å kunne gå turer sammen. Så vi brukte skogen til å ha våre hemmelige stevnemøter, ler Raja.

- Tvang må tas på alvor

Derfor satte de spesielt pris på at Kongen i sin nyttårstale tok så tydelig avstand fra tvangsekteskap.

- Tvang, om det er ett tilfelle eller mange spiller ingen rolle. Ett tilfelle er et for mye. Og vi som er vokst i de miljøene der vi ser at det faktisk forekommer - vi vet at det er veldig vanskelig og vondt for de det gjelder. Og derfor må det tas på alvor, så dette er kjempebra, avslutter Nadia Ansar.