Ola Sylte  med nisselue (Foto: Beate Larsen)
Ola Sylte med nisselue (Foto: Beate Larsen)

Nyttårsfesten avlyst

For grisebonden Ola Sylte, har det vært en vond og smertefull jul. Nå er nyttårsfesten avlyst.

Etter en travel høst med Jakten på kjærligheten, og uten en rosenrød slutt på serien, så Ola Sylte for seg en avslappende og deilig jul med familien. Men julen skulle vise seg å bli ganske vond.

Ola Sylte
Ola Sylte
- Julen vært koselig, har hatt kontakt med venner, men det har ikke blitt noen sprell. Jeg har fått en skikkelig prolaps i ryggen, og har tilbrakt hele julen i en stol, sier den ellers så glade bonden til tv2underholdning.no.

Les også: Jakten-Dina snakker ut

Les også: Var usikker før valget

Store smerter

Ola har hatt store smerter i julen, og håper nå på operasjon for å bli bedre.

- Jeg håper det blir en operasjon, for jeg har en stor prolaps, som ligger på nervene. Jeg har hatt det en god stund, men det har blitt verre. Nå går det ikke an å overse det lenger.

Han innrømmer som gutter flest at det gjerne går litt for lang tid før han oppsøker lege for å få gjort noe med det.

- Det går alltid litt for lenge før man gjør noe. Men det er vel som gutter flest, sier han og ler litt.

PIMP: Får man en slik drakt i gave, er det bare å kle den på seg. Ola hadde det mye moro med «pimpdrakten» han fikk av kompisene.
PIMP: Får man en slik drakt i gave, er det bare å kle den på seg. Ola hadde det mye moro med «pimpdrakten» han fikk av kompisene.

Ingen nyttårsfest på gården

Ola hadde for lenge siden startet planleggingen av årets nyttårsfest som skulle finne sted på gården hans. Nå er festen avlyst siden Ola ikke føler seg i form til å stelle i stand til fest.

- Nå blir det fest hos en kompis heller. Der blir det mange gode venner. Vi tar det helt rolig, med middag og godt lag. Men jeg liker å stelle i stand til fest, så det hadde vært koseligere å være frisk å kunne invitere folk på fest som planlagt, sier Ola, som til tross for situasjonen gleder seg veldig til å feire med vennene.

Ingen gris på bordet

Selv om Ola driver oppdrett av gris, og har eget gårdsslakteri, er det ikke svin som står på bordet verken til jul eller nyttår hos familien Sylte.

- Til nyttår regner jeg med at det blir kalkun.

Ola-Sylte-139 (Foto: Beate Larsen)
Ola-Sylte-139 (Foto: Beate Larsen)
- Så dere har ikke svin til middag flere dager i julen?

- Nei, til nyttår er det kalkun, og til jul hadde vi lutfisk som vi lager selv med hjemmelaget bjørkelut. Det er en tradisjon som mamma har tatt med seg. Vi har alltid hatt det. Det har vært så godt bestandig, sier Ola.

Les også: Meld deg på en ny sesong av «Bonderomantikk»

Les også: Suveren høstjakt

Hjemmelagde gaver best

Til tross for skiveprolaps, har Ola hatt en fin jul med familien. Av gavene han har fått denne julen, setter han ekstra stor pris på julegavene fra onkel-ungene.

- Jeg fikk så mye fint fra onkel-ungene mine. De er så flinke til å lage ting. Det er de koseligste gavene å få, det som er håndlaget.

Ola-sylte bonderomantikk 2008 jakten på kjærligheten
Ola-sylte bonderomantikk 2008 jakten på kjærligheten
Han fikk både brødfjøl og bilderammer, samt en morsom lykt som så ut som en gris.

Irritert over kjøpepresset

At Ola drar fram de hjemmelagde gavene som de beste er ikke tilfeldig. Han er ikke veldig begeistret for det kjøpepresset som oppstår til jul.

- Jeg blir litt irritert over kjøpepresset som kommer fram i slike høytider. Jeg synes ikke julen er det samme som den var før. Det er en grei høytid til å samle familien, men når det kommer til presanghandling, så er jeg ikke så interessert. Det blir for kommersielt. Det blir gjort og kjøpt så mye som folk ikke har bruk for, sier Ola engasjert.

Ingen nyttårsforsetter

Nå når et av de mest spesielle årene i Olas liv går over i et nytt år, spør vi om han har noen nyttårsforsetter han vil leve opp til i det nye året. Men han har ingen forsetter.

- Nyttårsforsetter har jeg aldri hatt. Det utgjør ikke noe spesielt for meg. Hvis jeg bestemmer meg for å endre noe, trenger det ikke være nyttår for at jeg skal gjøre det. De lastene jeg har, de må jeg få lov til å ha, avslutter han.