Spesielt byggebransjen rammes av mange konkurser. (Foto: TV 2)
Spesielt byggebransjen rammes av mange konkurser. (Foto: TV 2)

Mange konkurs-rammet

Dobbelt så mange ansatte har mistet jobben på grunn av konkurs i år, sammenlignet med i fjor. Sist uke gikk 142 bedrifter over ende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt ferske tall fra det verdensomspennende analyseselskapet Dun & Bradstreet viser at konsekvensene av den internasjonale finanskrisen blir stadig verre:

Berører mange

- Mange opplever at finanskrisen ikke lenger er noe de bare leser om eller ser på TV. Dette er noe som berører enkeltpersoner og deres skjebne, sier markeds- og informasjonssjef Kjell-Ola Kleiven i Dun & Bradstreet til TV 2 Nyhetene.

- Mange står uten jobb. Rundt 10.000 mennesker har mistet jobb på grunn av konkurs denne høsten. Og prognosen viser at så mange som mellom 20.000 og 25.000 kan miste jobben som følge av konkurs neste år, sier han.

Dystre prognoser

Det er bygg og anlegg, hotell og restuaurant og transport-bransjen som er mest utsatt. Og konkurstallene bare for den siste uka er alvorlige:

- Det var 142 og prognosene viser at nærerme 500 norske bedrifter vil gå konkurs januar, februar og mars, tilsammen 1500 i første kvartal 2009, sier Kleiven.

<i>Se også: Disse bedriftene gikk konkurs uken før jul </i>

Siste halvår i år var antallet konkurser i Norge nesten like høyt som på Island i samme tidsrom. Og utsiktene for 2009 er dystre

- Vi kan nok forvente en forverring. Jeg tror ikke vi har nådd bunnen ennå. Grafene er fortsatt økende og sånn sett er det en stygg trend vi er inne i, sier Kleivin.