Gerrard (Foto: SCANPIX)
Gerrard (Foto: SCANPIX)
Steven Gerrard (Foto: Steve Woods/EPA)
Steven Gerrard (Foto: Steve Woods/EPA)
Steven Gerrard (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
Steven Gerrard (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

Liverpool støtter Gerrard

Steven Gerrard er voldssiktet etter barbråket og må møte i retten 23. januar.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard har blitt siktet for legemsbeskadigelse etter bråket på nattklubben Lounge Inn i Southport utenfor Liverpool.

Gerrard og fire andre menn ble arrestert etter hendelsen, og Gerrard er nå siktet i saken sammen med 29 år gamle John Doran og 19 år gamle Ian Smith.

Løslatt i natt
De tre må møte i retten den 23. januar, men Gerrard og de i andre siktede ble i natt løslatt i påvente av at saken skal komme opp for retten.

34 år gamle Marcus McGee mistet en tann og fikk kuttskader og blåmerker etter møtet med Gerrard og co.

Får Liverpool-støtte
Liverpool sier tirsdag at klubben støtter sin kaptein fullt ut.

- Steven har tjent klubben fremragende de siste ti årene og klubben vil gi han all støtten han trenger, sier en Liverpool-talsmann til Liverpool Echo.

- Nektet å spille Gerrards favorittsang
Ifølge Daily Mail oppsto bråket etter at McGee nektet å spille Gerrards favorittsang. På det tidspunktet skal Gerrard angivelig ha dyttet seg forbi McGee og truffet ham med albuen.

- Mr. McGee tok igjen på Gerrard og bannet til Gerrard, og det var da Gerrards kamerater ble voldelige og angrep ham, sier en politikilde til avisen.

Venner av Gerrard hevder han reagerte på en provokasjon, men at han selv ikke hadde delt ut noen slag.

Også The Guardian spekulerer i at Gerrard og vennene havnet i bråk med DJ'en etter at han ble nektet å spille en sang. Avisen skriver at Gerrard er en stor fan av Phil Collins, og at han regner Phil Collins «Greatest hits» som sitt favorittalbum.

Får ikke landslagsnekt
En god nyhet oppi det hele for Gerrard er at hans England-karriere ikke er i fare - enn så lenge.

- Ingen spillere blir nektet å spille for England fordi de blir etterforsket av politiet, sier en FA-talsmann til The Sun.

- Det kan bare endre seg dersom man blir dømt for en alvorlig forbrytelse. Da vil saken bli vurdert.

Ba om voldsstans
Måten Gerrard går inn i 2009 på går heller dårlig i hånd med sine egne tanker, som han skrev ned som en del av den anglikanske katedralens «Prayer For Liverpool»-prosjekt:

- Mitt håp for Liverpool i 2009 er at det blir slutt på kriminalitet med skytevåpen og kniver, og at byen blir en plass våre barn kan vokse opp og være stolt av.

Møtte Gerrard
Ifølge Fred, som møtte Gerrard før bråket oppstod natt til mandag, var Liverpool-kapteinen i perlehumør tidligere på kvelden.

Se intervjuet med Fred her:

280574