Oljeprisen snur ned

Oljeprisoppturen etter bombingene i Gaza stopper opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prisen på råolje faller i morgentimene tirsdag etter flere dager med opptur. Siden helgen har markedet vært mest fokusert på konflikten i Midtøsten og hva den potensielt kan få av følger for leveranse av olje fremover. Men nå er det igjen den begredelige situasjonen i verdensøkonomien som er styrende.

NA24 – din næringslivsavis

Tirsdag natt var prisen på amerikansk referanseolje opp rundt 0,9 prosent, melder Bloomberg, men flere nyheter gjennom natten norsk tid snudde oppgangen til nedgang. Mens oljeprisen mandag kveld brøt gjennom nivåene på 40 dollar fatet, prises et fat olje på råvarebørsen i New York til 39,52 dollar fatet i morgentimene tirsdag.

Dette representerer en nedgang på 1,3 prosent eller 50 cent per fat fra mandagens sluttkurs. De siste dagene har dog omsetningen i oljemarkedet vært svært laber, da mange aktører har tatt ferie fra markedet.

Svært svake tall fra Sør Koreas industriproduksjon for november befester bildet av at stadig flere land nå entrer resesjon, noe som vil føre til lavere oljeproduksjon.

Siden toppen i juli i år har oljeprisen falt hele 73 prosent, og så langt i år har prisen falt med 59 prosent. Dermed er det duket for det første nedgang på syv år for oljeprisen, melder Bloomberg News.