Gaza natt (Foto: APTN / TV 2)
Gaza natt (Foto: APTN / TV 2)

Bomberegn i mørklagt by

Minst 375 mennesker drept siden lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Israelske fly gjennomførte nye bombetokt på Gazastripen natt til tirsdag. Minst ti personer har mistet livet og over 40 er skadet.

Bilder fra TV-kanalen CNN viser store eksplosjoner i det som ifølge Hamas-kilder er angrep på Finansdepartementet, Utenriksdepartementet og sikkerhetsinstallasjoner, hovedsakelig i Gaza by.

Minst ti personer er drept og over 40 såret, opplyser Moawiya abu Hassanein, sjef for krisemyndighetene på Gazastripen. Bygningene som huser Utenriksdepartementet og Finansdepartementet skal sammen med flere nærliggende boliger være jevnet med jorden.

- Full krig mot Hamas

Flere andre boligblokker er rammet i bombeangrepene, forteller øyenvitner.

Det islamske universitetet har også blitt bombet, i tillegg til en klubb tilknyttet Fatah-bevegelsen, opplyser kildene.

Mandag gikk Israels forsvarsminister Ehud Barak ut med erklæring om full krig mot Hamas og deres undergrupper.

- Vi har strukket ut hånden for å be om fred mange ganger, vi har intet imot mennesker fra Gaza, sa Barak i en tale i det israelske parlamentet, og understreket at det var Hamas som skal knekkes.

Les mer: Israel erklærer full krig

USA gir Hamas skylden

Også Hamas gjennomførte flere angrep mandag, og ifølge israelsk politi avfyrte de minst 40 raketter inn mot Israel. Seks personer skal ha blitt drept på denne siden av grensen siden lørdag, fem av dem sivile.

Det hvite hus ba mandag Hamas om å øyeblikkelig stanse angrepene mot israel, og maner om ro i regionen.

- Hamas nekter å fornye våpenhvilen, og selv under våpenhvilen angrep de Israel. De har nok en gang visst seg å være en terroristorganisasjon, sa pressetalsmann Gordon Johndroe mandag.

Fordømmer Israels angrep

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømte mandag Israels angrep på Gazastripen, og sa at til tross for at Israel har rett til å forsvare seg mot angrep fra Hamas, er han sjokkert over deres «overdrevne bruk av vold», og sa i en tale at han var svært rystet over lidelsene lokalbefolkningen har gjennomgått de siste dagene.

(©NTB/Tv2nyhetene.no)