Sju funnet døde etter snøskred

Sju personer er funnet døde og en er fortsatt savnet etter snøskredet i British Columbia i Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha gravd desperat i snøen med bare hendene, ble tre av snøscooterkjørerne tvunget til å etterlate sine åtte kamerater som var tatt av skredet. De unngikk så vidt et nytt skred.

Skredulykken i Elk Valley i British Columbia søndag er fortsatt forsidestoff i kanadiske medier. Så langt er sju funnet døde. En er fortsatt savnet og antatt omkommet, melder nyhetsbyrået AP.

Nettavisen globeandmai.com skriver at gruppen på 11 snøscooterkjørere - alle menn og de fleste i 20- og 30-årene - var gamle venner, flere av dem var i familie med hverandre. De la i vei med sine scootere fra Sparwood søndag morgen og skulle kjøre 500 kilometer til Revelstoke.

Leteaksjon
Etter skredulykken foregikk det leteaksjoner både med hunder og helikopter i rasområdet.

Det var en gruppe på syv snøscooterkjørere som ble rammet av det første snøskredet. En annen gruppe på fire hørte roping fra området, og skyndte seg bort for å hjelpe.

Mens de gravde i snøen gikk imidlertid er nytt snøras, som begravde hele denne gruppen også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

To av de i alt elleve snøscooterkjørere klarte å grave seg ut av snøen på egen hånd. Sammen klarte de to å grave ut en person til.

Snøstorm
Alle tre ble fraktet til sykehus. To av dem ble utskrevet etter få timer, mens en måtte bli over natten for observasjon.

Snøskredene skjedde i Elk Valley, som ligger i British Columbia i Canada, og i den kanadiske delen av Rocky Mountains.

Det skal ha blitt sendt ut varsler på forhånd om skredfaren.


Vis større kart