Nordlige deler av India er lammet av tett tåke.  (Foto: AJAY VERMA/REUTERS)
Nordlige deler av India er lammet av tett tåke. (Foto: AJAY VERMA/REUTERS)

Lammet av tåke

Selv togene må gi tapt for tykk tåke i India.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et spesielt værfenomen gjør at trafikken i de nordlige delene av India går svært sakte, hvis den i det hele tatt går. Tykk tåke gjør det nesten umulig å se mer enn noen få meter fram.

Tykkere enn vanlig

- Det er ikke uvanlig med tåke i disse områdene på denne tiden av året, men den tåken som er nå er mye tykkere enn vanlig, sier meteorolog Martin Dahl Grønnevet ved Storm Weather Center.

Tåken gir problemer så langt sør som til Delhi.

Press Trust of India (PTI) melder ifølge nyhetsbyrået AP om problemer ved Indira Gandhi internasjonale lufthavn i New Delhi. Rundt 100 fly ble forsinket, seks innstilt og to henvist til andre flyplasser mandag.

Tar tid

I Lucknow, hovedstaden i delstaten Uttar Pradesh, var sikten så lav at flere tog ble forsinket. Marudhar-ekspressen ble forsinket med hele elleve og en halv time på grunn av tåken.

Problemene i de nordlige delene av India startet før julehøytiden og er ventet å fortsatt vare i noen dager.

- Det som har skjedd er at det har vært fuktig luft i området, så har det kommet kald luft nordfra. Når det fuktig luft kjøles ned blir det tåke, sier Grønnevet til TV 2 Nyhetene.

- Det kan fortsatt ta noen dager før det blir bedre, siden det tar tid å få flyttet den fuktige luften ut av området, blant annet fordi dette er langt unna kysten.