Guro huseby, Svein Are Trollsås
Guro huseby, Svein Are Trollsås

Jakten-Svein Are vurderte selvmord

Svein Are fra «Jakten på kjærligheten» slet med panikkangst.

I hele høst har vi fulgt Guro Huseby, de tre andre bøndene fra «Jakten på kjærligheten» og deres friere på TV 2. Den blide Sandefjord-jenta falt for sambygdingen Svein Are Trollsås allerede ved første møte under speeddaten og de to ble til slutt kjærester.

Les også: Se kjærlighetsjakten i bilder

Les også: Se bøndenes private feriebilder

Men livet har ikke alltid vært en dans på roser for Svein Are. Han forteller til Se og Hør at han slet med panikkangst og depresjoner i flere år.

- Mitt første store anfall av panikkangst kom en natt i 2001. Jeg drømte at jeg ble skutt i brystet og at kula gikk rett gjennom meg. Så kom dødsangsten. Da jeg våknet hadde jeg fortsatt en trykkende følelse i brystet og hjertet, og alt gikk rundt for meg. Jeg var livredd, sier Svein Are til Se og Hør.

- Ga faen da jeg kjørte bil

I etterkant gikk Svein Are til psykolog og det var der det kom fram at han hadde slitt med depresjoner over lengre tid.

På spørsmål fra psykologen om han noen gang har vurdert å ta sitt eget liv forteller han at han svarte «Ja», men sier til ukebladet at han aldri har forsøkt det.

- Det nærmeste jeg kom var at jeg ga fullstendig faen da jeg kjørte bil. Jeg kjørte som et svin og tenkte at det som skjer, det skjer, fortsetter han.

Vil bryte tabuet

Til Dagbladet.no forklarer Svein Are at han valgte å stå fram i Se og Hør i håp om at dette kunne gjøre det enklere for andre i samme situasjon som han selv har vært i og at han selv syntes det hjalp å lese om andre vanlige mennesker som stod fram.

- Dette er et problem det ikke har blitt fokus på før i senere tid. Hvis jeg kan være med på å bryte tabuet og føre til at én person føler seg litt tryggere, så er jeg fornøyd, sier han til Dagbladet.

Guro ble ikke skremt

Ifølge Se og hør friskmeldte Svein Are seg selv for rundt fire år siden.

Kjæresten Guro Huseby ble ikke skremt av Svein Ares historie.

- Jeg har valgt «hele pakken» Svein Are, og elsker ham som han er, fortsetter Guro til ukebladet.

Klikk her hvis du vil melde deg på neste års «Bonderomantikk»

Les alt om «Jakten på kjærligheten» her

Les flere kjendisnyheter på «God kveld Norge»