MR. BEAN: Alias Rowan Atkinson.
MR. BEAN: Alias Rowan Atkinson.

Slik ble Mr. Bean til

Dokumentar om vår tids mest klossete filmhelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med Mr. Bean har Rowan Atkinson skapt en av vår tids mest kjente figurer. I denne britiske dokumentaren får vi historien om hvordan Mr. Bean ble til. Den fomlete karakteren med det unike kroppsspråket har blitt en hit i over 100 land.

Atkinson er vanligvis en sky person overfor mediene, men her snakker han om det som påvirket ham til å skape figuren. I sine første skoleår var Atkinson en sjenert elev. Først under studiedagene på Oxford begynte man å ane hans talent som komiker. Hans første TV-opptreden var i serien «Not the Nine O'Clock News», mens det store gjennombruddet var serien om «Sorte Orm». Han har også turnert med et enmannsshow.

Manusforfatteren Richard Curtis har hatt et tett arbeidsforhold til Atkinson i mange år. De jobbet samme med både «Sorte Orm» og «Mr. Bean». Curtis skrev også manuset til filmen «The Tall Guy», som var inspirert av opplevelser han hadde under en turné med Atkinson. Vi får høre mer om dem som har inspirert Rowan Atkinson innen fysisk komedie, og vi får høre kollegers synspunkter på Atkinson som komiker.

«Historien om Mr. Bean» på TVNorge tirsdag kl. 20.30

Se også:

«Frustrerte fruer - sesongpremiere» på TV 2 tirsdag kl. 21.30

«Cranford» på NRK1 tirsdag kl. 21.35

«Mirakel» på TV 2 tirsdag kl. 22.20

«Det absolutte mareritt» på TV 2 Zebra tirsdag kl. 23.40