Aksjeoppgang i Asia

Nyttårsuken innledes med oppgang i de asiatiske markedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spekulasjoner om oppkjøp samt oppgang i råvareprisene drar opp de asiatiske aksjemarkedene den første handledagen i årets siste uke.

NA24 - din næringslivsavis

Forsikringsselskapet Mitsui Sumitomo stiger nærmere 8 prosent etter at kilder ifølge Bloomberg News sier selskapet er i ferd med å slå seg sammen med konkurrenter, samtidig som IT-selskapet Elpida Memory stiger 13 prosent etter det ble kjent at selskapet er i samtaler med konkurrenter. Eksperter forventer flere sammenslåinger fremover som en følge av nedgangskonjunkturen i verdensøkonomien.

I Sydney løfter oljeselskapet Woodside Petroleum seg 5,7 prosent etter at prisen på olje løfter seg for andre dag på rad.

Morgan Stanleys Asia-indeks stiger 1 prosent til 88.28 poeng en time før markedene i Tokyo stenger. Tidligere på dagen har indeksen vært ned 0,4 prosent, men har snudd i løpet av dagen. Så langt i år er indeksen ned 44 prosent.

Nikkei 225 indeksen i Japan løfter seg 0,1 prosent mens markende i Indonesia, Malaysia og Filippinene er stengt som følge av helligdag.