Nytt kriseår for NSB

På 16 av 26 togstrekninger har forsinkelsene økt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2007 var et kriseår for NSB. I 2008 skulle alt bli bedre, men i stedet har togpassasjerene fått det verre. På 16 av 26 togstrekninger har forsinkelsene økt.

2008 var året da det skulle gå bedre med toget. Etter at fjoråret ble preget av forsinkelser, innstilte tog og rasende togpassasjerer som stadig vekk kom for sent på jobben, lovet både samferdselsminister Liv Signe Navarsete, NSB og Jernbaneverket at nå skulle det bli bedre.

Men togpassasjerene har istedenfor fått det verre, skriver Aftenposten.

På 16 av 26 strekninger brukte togene lengre tid i 2008 som følge av flere forsinkelser og lavere punktlighet enn i kriseåret 2007. Blant de verste strekningene er lokaltogene rundt Oslo i rushtiden og Bergensbanen.

Tallene Aftenposten tar utgangspunkt i, er statistikk fram til 20. desember. Jernbaneverket ønsker ikke å kommentere tallene før statistikken for hele 2008 er klar, mens NSB legger skylden på nettopp Jernbaneverket for forsinkelsene.

Den vanligste årsaken er strømstans, jordfeil og signalfeil som følge av manglende vedlikehold.

– Vi i NSB er like oppgitt som kundene våre over økningen i antallet feil som oppstår fordi skinnegang og signalanlegg har vært dårlig vedlikeholdt over mange år. Vi skal gjøre alt vi kan for å få ned den femtedelen av forsinkelsene som skyldes oss, sier kommunikasjonssjef Anne Haabeth Rygg i NSB.

(©NTB)