Israelske soldater og tanks (Foto: Scanpix)
Israelske soldater og tanks (Foto: Scanpix)

- Israel risikerer store tap

TV 2s reporter Fredrik Græsvik er ikke i tvil om at Israel kvier seg for å gå inn på Gazastripen med bakkestyrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 s erfarne utenriksreporter befinner seg i Jerusalem og sier det ikke er tilfeldig at de israelske flyangrepene kommer midt i valgkampen i Israel.

Han mener samtidig at det ikke hersker tvil om at Israel kvier seg for å gå inn på Gazastripen med bakkestyrker.

- Israel har tatt store tap der før, de vet at de risikerer store tap hvis de går inn i byene på Gazastripen, sier Græsvik til TV 2 Nyhetene.

Ikke lenge siden de trakk seg ut

Han minner om at det bare er 3,5 år siden Israel trakk seg ut etter å ha okkupert- og stått inne på Gaza siden 1967.

- Vi ser antydninger på at de forbereder en bakkeinvasjon, men om dette er for å skremme eller om de virkelig har tenkt til å gjennomføre dette gjenstår å se.

- Jeg tror at vi i løpet av de neste tre dagene vil få svar på dette, sier Græsvik fra Jerusalem.

6500 reservister kalt inn

Israel kjørte søndag opp mange stridsvogner langs grensen mot Gazastripen. I tillegg er store bakkestyrker bygget opp i samme område i løpet av kort tid.

Søndag ble det også kjent at 6500 reservister fra Israels store reservehær fikk beskjed om å møte opp på sine møtepunkter i nærheten av Gazastripen.

Midt i valgkampen

10. februar er det valg i Israel og flere av de politiske kandidatene er ute i media og tar til orde for sterke virkemidler i krigen.

- Det er flere av de store og sterke kandidatene som nå forsøker å posisjonere seg så godt de kan og vise muskler ved å slå hardt tilbake mot rakettangrepene fra Gaza, sier Græsvik.

Også valg snart på Gazastripen

Det nærmer seg også et nytt palestinsk valg som er ventet i løpet av 2009.

- Hamas ønsker nok å vise at de kanskje er den gruppen som er i stand til å slå hardest til mot Israel og ønsker nok å få støtte fra palestinerne når det nærmer seg valget, avslutter Fredrik Græsvik fra Jerusalem.