kjeks_680 (Foto: SCANPIX, © sp/pr/ljm)
kjeks_680 (Foto: SCANPIX, © sp/pr/ljm)

Kjøpte julekaker - fant 70.000 kroner

Men da familien leverte tilbake pengene fikk de kun smuler i finnerlønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da mor i familien Rogoff skulle åpne boksen med julekaker som hun nettopp hadde kjøpt, inneholdt den noe helt annet enn det hun hadde ventet seg.

I boksen med julekaker var det nemlig stappet nedi en haug med kontanter - 10.000 amerikanske dollar som er verdt rundt 70.000 norske kroner.

Alternativ pensjonssparing

Til tross for at pengene ville kunne finansiere julefeiringen til familien Rogoff i flere år fremover, ville de ikke ta pengene. De fryktet de tilhørte en smuglerbande.

- Vi tenkte at det måtte være noen andre sine penger. Vi ville aldri finne på å bruke av dem, sa Debra Rogoff ifølge nyhetsbyrået AP.

Familien ringte politiet og fortalte at de hadde funnet masse kontanter i en kakeboks og at de trodde pengene kunne være relatert til narkotikasmugling.

Noen timer senere ringte en fortvilet gammel dame til butikken hvor Rogoff-familien hadde kjøpt kakeboksen. Hun fortalte at hun ved et uhell hadde returnert en kakeboks som inneholdt alle sparepengene hennes.

Ingen tiltro til banken

På grunn av finanskrisen hadde den eldre kvinnen mistet all tiltro til bankene. I stedet sparte hun pengene sine i en kakeboks. Denne gangen viste det seg at kakeboksen ikke var sikker som banken, og at hun kanskje heller skulle gjemt pengene sine i en madrass.

Heldigvis ble pengene til den eldre kvinnen returnert. Familien Rogoff fikk ingen finnerlønn, men de fikk en ny kakeboks.