Hamas bommet på israelsk by

Rakettangrep mot Ashdod gjør Israel bekymret over rekkevidden fra Gaza.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det regionale politiets talskvinne Sarit Philipson sa til den israelske hærens kringkasting at hun så raketten slå ned, da hun var på vei hjem i bil søndag morgen. Islamistbevegelsen Hamas, som sitter ved makten i Gaza, erklærte at den sto bak rakettangrepet.

Ikke meldt om skadede

Det er ikke kjent om noen ble drept eller kom til skade i søndagens angrep, men lørdag ble en israeler drept og fire skadd da en rakett rammet Netivot. Ashdod ligger ved middelhavskysten om lag 38 kilometer nord for Gazastripens nordgrense, melder nyhetsbyrået AP.

Frykter mellomdistanseraketter

Hamas har den siste tiden bygd opp lagre av mellomdistanseraketter og andre våpen i Gaza. Tidligere har israelske byer som Askhelon og Netivot, som ligger nærmere Gaza enn Ashdod, vært rammet av rakettangrep.

Israels forsvarsminister Ehud Barak varslet søndag utvidelse av bakkeoperasjonene på Gazastripen, som har vært utgangspunkt for mange palestinske rakettangrep mot israelske mål. Lørdag ble minst 230 mennesker drept i israelske angrep mot mål på Gazastripen, melder NTB.