Sportsåret680 (Foto: Ekroll, Anne Liv)
Sportsåret680 (Foto: Ekroll, Anne Liv)

Sportsåret 2008

Jan Petter Saltvedt og Håvard Bergheim oppsummerer årets mest minneverdige sportsøyeblikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De begynner med vintersporten fra første del av 2008. Fra VM i Östersund husker vi ikke minst at Emil Hegle Svendsen ble skiskytterkonge. Han tok to individuelle gull, og på fellesstarten slo han regjerende mester Ole Einar Bjørndalen.

Aksel Lund Svindal fikk spolert sesongen etter det stygge fallet i november 2007, men har i høst vist at han er tilbake for fullt.

Ishockeylandslaget overrasket positivt under VM der de kom helt til kvartfinalen – og det for første gang. Der var den umulige motstanderen Canada, som vant hele mesterskapet.

Årets Wimbledon-finale var jevn og vil gå inn i historien som en klassiker. Rafael Nadal slo til slutt Roger Federer, og ble dermed den første spanjolen til å vinne turneringen på 44 år. 2008 var et godt idrettsår for spanske utøvere. Carlos Sastre vant Tour de France, og Alberto Contador seiret i Giro d'Italia.

Det største var kanskje likevel at fotballandslaget tok seieren i årets EM i Østerrike og Sveits. Det norske fotballandslaget hadde en elendig sesong som til slutt medførte at trener Åge Hareide tok sin hatt og gikk. Laget vant ikke en kamp i hele år, og det har ikke skjedd siden 1978.

Erik ”Myggen” Mykland var en del av Norges gode landslag på 90-tallet, og han gjorde like godt comeback i år for Start. Stabæk imponerte i år og vant Tippeligaen, men the double klarte de ikke. Vålerenga slo dem i cupfinalen.

Håndballjentene imponerte i år igjen og vant både OL og EM.

Se Sportsåret 2008 på NRK1 kl. 20.15.

Se også:

«Gode minner» på TV 2 søndag kl. 20.00.

«Lystløgneren» på TVNorge søndag kl. 21.30.

«Pastor på prøve» på TV 2 søndag kl. 18.00.

«Labyrint» på TV 2 søndag kl. 22.30.