USA: - Hamas må stanse rakettskyting

USA ber Israel skåne sivile når de nå angriper Hamas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Israels nærmeste allierte fordømmer imidlertid ikke angrepene som lørdag har kostet minst 195 minst mennesker.

- Hamas slutte å sende raketter om konflikten i området skal kunne løses, sier en talsmann ved Det hvite hus.

Få timer etter angrepet kommer EU med et umiddelbart krav om våpenhvile mellom partene i Midtøsten.

- Vi er veldig bekymret for hendelsene i Gaza. Vi ber om en umiddelbar våpenhvile og oppfordrer alle til å vise maksimal tilbakeholdenhet, sier en talsmann for EUs utenrikspolitiske sjef Javier Solana, ifølge Reuters.

Vil mekle
Egypt har forsøkt å mekle mellom partene i håp om å nå en fredsavtale, og landets regjering sier i en uttalelse at de fordømmer Israels angrep lørdag.

- Egypt fordømmer den israelske militære aggresjonen på Gazastripen og gir Israel, som er den okkuperende makt, skylden for dem som har blitt drept og skadet, sier president Hosni Mubarak i en uttalelse.

Videre sier den egyptiske presidenten at Egypt vil jobbe for å gjenopprette fred og skape forsoning mellom de rivaliserende palestinske grupperingene Hamas og Fatah.

Fredelige midler
Både Russland og Storbritannia ber Israel og Hamas stoppe voldsbruken.

- Den eneste måten å oppnå varig fred i Midtøsten er gjennom bruk av fredelige midler. Vi forstår den israelske regjeringens plikt til å beskytte sine innbyggere, men vi oppfordrer maksimal tilbakeholdenhet for å unngå ytterligere sivile tap, sier en talsmann for det britiske utenriksdepartementet, ifølge Sky News.

Palestinernes president og leder for Fatah, Mahmoud Abbas, var raskt ute med å fordømme Israels angrep. Abbas ba begge parter vise tilbakeholdenhet i konflikten.

(Nettavisen/NTB)