Avviser veto mot postdirektivet

Senterpartiets leder, Liv Signe Navarsete, vil ikke legge ned veto mot EUs postdirektiv.

Navarsete, Landstinget (Foto: Mari Hvattum)
Navarsete, Landstinget (Foto: Mari Hvattum)

Navarsete, som også er samferdselsminister, forteller at departementet arbeider med en utredning om konsekvensene når det nye postdirektivet trer i kraft 1. januar 2011.

EU-direktivet vil blant annet medføre at Posten Norge ikke lenger vil ha enerett på å levere brev lettere enn 50 gram, hvilket betyr fri konkurranse om å levere vanlig post her i landet.

- Det er viktig for meg å sikre at det fremdeles blir lik porto over hele landet, og at posten blir levert like mange dager i uken som i dag, sier Liv Signe Navarsete til Bergens Tidende.

Staten støtter Posten

Overfor avisen lufter Sp-lederen tanken om at staten kjøper tjenester av Posten for å hindre inntektstap.

Hun begrunner avvisningen av et veto mot postdirektivet med at Posten er en del av det nordiske postmarkedet.

- Skulle vi si nei til postdirektivet, må Posten i så fall trekke seg ut av dette markedet. Det vil være svært problematisk, sier Navarsete.

Nok et SP-nederlag

For en drøy måned siden måtte Sp svelge at EUs tjenestedirektiv ble vedtatt. Navarsete vil likevel ikke tallfeste noen grense for hvor mange nederlag Sp kan tåle i regjering.

- Når styrkeforholdet i regjeringen er som det er, vil jeg si at det er imponerende hva vi har fått til, for eksempel innen landbruk, samferdsel og alternativ energi, fastholder Navarsete. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2