Navarsete, Landstinget (Foto: Mari Hvattum)
Navarsete, Landstinget (Foto: Mari Hvattum)

Avviser veto mot postdirektivet

Senterpartiets leder, Liv Signe Navarsete, vil ikke legge ned veto mot EUs postdirektiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Navarsete, som også er samferdselsminister, forteller at departementet arbeider med en utredning om konsekvensene når det nye postdirektivet trer i kraft 1. januar 2011.

EU-direktivet vil blant annet medføre at Posten Norge ikke lenger vil ha enerett på å levere brev lettere enn 50 gram, hvilket betyr fri konkurranse om å levere vanlig post her i landet.

- Det er viktig for meg å sikre at det fremdeles blir lik porto over hele landet, og at posten blir levert like mange dager i uken som i dag, sier Liv Signe Navarsete til Bergens Tidende.

Staten støtter Posten

Overfor avisen lufter Sp-lederen tanken om at staten kjøper tjenester av Posten for å hindre inntektstap.

Hun begrunner avvisningen av et veto mot postdirektivet med at Posten er en del av det nordiske postmarkedet.

- Skulle vi si nei til postdirektivet, må Posten i så fall trekke seg ut av dette markedet. Det vil være svært problematisk, sier Navarsete.

Nok et SP-nederlag

For en drøy måned siden måtte Sp svelge at EUs tjenestedirektiv ble vedtatt. Navarsete vil likevel ikke tallfeste noen grense for hvor mange nederlag Sp kan tåle i regjering.

- Når styrkeforholdet i regjeringen er som det er, vil jeg si at det er imponerende hva vi har fått til, for eksempel innen landbruk, samferdsel og alternativ energi, fastholder Navarsete. (©NTB)