En mann veiver det indiske flagget forran hotell Taj Mahal i Mumbai. (Foto: Rajanish Kakade, © AP Photo)
En mann veiver det indiske flagget forran hotell Taj Mahal i Mumbai. (Foto: Rajanish Kakade, © AP Photo)

Utrygt å reise til Pakistan

Indiske myndigheter advarer nå sine innbyggere mot å reise til Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter fredagens rapporter om at Pakistan forflytter sine tropper til den indiske grensen, advarer nå Indias myndigheter sine innbyggere mot å reise til nabolandet.

- Dramatisk spenningsøkning

Advarselen markerer ifølge nyhetsbyrået Reuters et dramatisk økning i spenningen mellom de to atommaktene, og kommer som et resultat av at flere indiske statsborgere de siste to dagene skal ha blitt arrestert, mistenkt for å stå bak bombeangrep i de pakistanske byene Lahore og Multan.

- Derfor advarer vi nå våre statsborgere mot å reise til Pakistan, forteller en talsmann for Indias utenriksdepartement til Reuters.

En talsperson for stasminister Manmohan Singh fortalte tidligere i dag at Singh hadde holdt møter med tre av sine hærsjefer, der spenningsnivået mellom India og Pakistan også var blitt diskutert.

- Må være på vakt

Pakistans ambassadør i USA sa i et intervju med CNN at landet ikke er ute etter å starte en krig. Troppeforflytningene ses på som sunn fornuft.

- Pakistan ønsker ikke krig, men vi må være på vakt etter trussler som som har sitt utspring på den andre siden av vår østlige grense, sa ambassadør Husain Haqqani.