Bryant  (Foto: Lisa Blumenfeld/AFP)
Bryant (Foto: Lisa Blumenfeld/AFP)

Lakers’ søte julerevansj

Los Angeles Lakers fikk revansj for finaletapet mot erkerival Boston Celtics i forrige sesong.

Celtics kom til bortekampen med en kruttsterk statistikk i bagasjen. Den regjerende NBA-mesteren hadde 19 seirer på rad i årets sesong, men mot Lakers sa det slutt med 83-92-tap.

Stjernespilleren Kobe Bryant gjorde 27 poeng for LA Lakers, mens også spanieren Pau Gasol bidro sterkt. Han gjorde sju av sine 20 poeng i kampens siste tre minutter, en periode Lakers vant 13-2.

Celtics ydmyket rivalen med 131-92-seier i den sjette og avgjørende finalekampen i fjor, men torsdag hadde Lakers det lille ekstra vestkystlaget manglet i fjorårssesongen.

– Vi har ventet på denne muligheten i lang tid nå. Vi vet hva vi kan gjøre. I fjor vant de sluttspillet, i år er det vårt år. Vi vil gå hele veien, sa Lakers-guard Sasha Vujacic.

For Lakers-trener Phil Jackson ble det en hyggelig markering på juledagen. Seieren var hans 1000. som trener. Den milepælen er det bare fem andre NBA-trenere som har nådd. Jackson har i løpet av sine 17 sesonger i yrket ledet Lakers og Chicago Bulls.

– Det er fantastisk. Jeg mener, han er en av de største trenerne i historien. Jeg kan garantere dere at jeg ikke kommer til å vinne 1000 kamper. Det er et fantastisk tall, sa Celtics-trener Doc Rivers. (©NTB)