- Jeg vil hjem

Sykdomsrammede Haakon Lie forteller familien at han vil hjem fra sykehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I midten av desember ble tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet Haakon Lie (103) innlagt på Ullevål sykehus med hjerteproblemer.

Fredag forteller hans datter Gro Drageland at tilstanden er stabil.

- Det er stille og fredelig nå. Det har ikke skjedd noe dramatisk, sier Dragland til Nettavisen.

Vil hjem
- Hvordan er formen hans?

- Min datter var og besøkte ham i dag, og hun sa han virket kvikkere i dag enn i går, svarer Dragland.

Lie har slitt med hjertesvikt over lengre tid, og det var årsaken til innleggelsen. Han har også hatt problemer lungene, men dette ser nå ut til å være bedre.

- Han sier han vil hjem nå, men når det skjer, vet vi ikke. Det blir i hvert fall ikke før over nyttår, sier Lies datter.

Stoltenberg-besøk
Nåværende partisekretær i Arbeiderpartiet, Martin Kolberg, og statsminister Jens Stoltenberg besøkte Lie på sykehuset lille julaften.

Kolberg sier til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere Lies helse, men forteller at de to hadde en hyggelig og fortrolig samtale med Arbeiderparti-kjempen.

Historiker Hans Olav Lahlum har i høst gitt ut en biografi om Haakon Lie, i tett samarbeid med hovedpersonen selv. Han sa til Nettavisen på lille julaften at han ikke oppfattet innleggelsen som dramatisk.

- Jeg har fortstått at det går bra med ham nå, men det er klart at når man er 103 år så kan situasjonen nok bli mer alvorlig, sa Lahlum.