Karlsen  (Foto: TV 2/)
Karlsen (Foto: TV 2/)

FFK ser mot Sør-Amerika

Tor-Kristian Karlsen oppdaget Dimitar Berbartov for ti år siden. Nå jakter han på nye FFK-spillere i Sør-Amerika.

Karlsen var talentspeider for Bayer 04 Leverkusen fra 2000 til 2004. I 2001 hentet han Dimitar Berbatov til klubben.

- Berbatov så vi for første gang i Sofia for nesten ti år siden. Å være sentral i slike overganger er fantastisk, innrømmer den nye Fredrikstad-sjefen.

Vil hente fra Sør-Amerika og Øst-Europa
De fire siste sesongene har tre av sølvlagene i Tippeligaen tatt gull det påfølgende året. Skal Fredrikstad klare det må spillerstallen forsterkes, og Karlsen vet hvor han skal lete.

- Sør-Amerika er spennende, en del østeuropeiske land som har gode skoler og skolerte spillere. Det er to veldig viktige områder for oss, sier sportsdirektøren.

- Går inn i andre tider
En rekke av de mest sentrale spillerne i Fredrikstad har kontrakter som utløper i 2009. Kasey Wehrman, Pål André Czwartek, Patrik Gerrbrand, Gardar Jóhannsson, Raymond Kvisvik og Abgar Barsom var viktige bidragsytere til sølvet i 2008. Nå må de belage seg på å gå ned i lønn.

- Det er uanstendig av fotballen å fortsette det racet som man har drevet de siste fire-fem årene. det de gjør på banen avgjør også hva de henter ut hver måned. Det er en del nøkkelspillere som har en stor del av æren for der vi står i dag, men jeg tror det er en generell forståelse for at vi går inn i andre tider, sier Karlsen.