Frykter bilen havnet i vannet

Politiet i Mandal søker langs bryggekanter og småveier for å finne de to mennene som forsvant natt til julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet frykter at to menn som forsvant natt til julaften, har kjørt i vannet ved Mandal.

- Vi leter nå langs bryggekanter og veier som enten går ved eller over vann. I tillegg søker vi nå i Mandal sentrum og omegn etter at vi allerede har sjekket riksveier og fylkesveier, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt Bård Austad til Nettavisen fredag ettermiddag.

De to mennene, en 52-åring og en 26-åring, ble sist sett da de forlot utestedet Berzerk i Mandal ved 03-tiden natt til julaften. 26-åringen skulle etter alt å dømme få prøvekjøre 52-åringens bil.

Bil borte
Bilen politiet leter er etter en svart Mercedes CL 600, en bil som koster om lag to millioner kroner ny.

Politiet bekrefter overfor Nettavisen at politiet ikke har funnet elektroniske spor av de to etter at de ble meldt savnet.

- Mobilen til den ene savnede gikk død klokken 02.58, og mobilen til den andre er også avslått, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon til Nettavisen.

Fredag morgen skulle et politihelikopter ankomme Mandal for å søke etter bilen, men den har ennå ikke forlatt Gardermoen på grunn av tett tåke.

- Vi har derfor et Sea King-helikopter på vei fra Hovedredningssentralen på Sola. Helikopteret skal være her om 20 minutter, sier operasjonsleder Austad like før klokken 14.00 fredag.

Leteaksjon
15 personer fra Røde Kors og 25 frivillige deltok torsdag i letingen langs veier i området. Letingen gjenopptas fredag morgen, etter en pause natt til andre juledag.

Fredag skal letemannskapet samles for å legge en slagplan for det videre søket. Da vil også et helikopter bli satt inn i søket.

- Vi satser mye på at helikopteret enten kan bekrefte eller avkrefte om bilen har kjørt utfor veien. Vi vil også sjekke med ferger og tollpasseringer for å se om de har forlatt området, sier Gabrielsen til Nettavisen.

Politiet har foreløpig ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt i saken.


Vis større kart

Fakta

Tips oss
Vet du noe en denne saken?

Send SMS/MMS til 1930. Kodeord tips.

Ring 21006010

E-post: vaktsjef@nettavisen.no