- Flammene slo oss rett i fjeset

Flere husløse etter voldsom brann på julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire rekkehusleiligheter sto julaften kveld i full fyr og flamme på Stord. Brannen har ført til at fire personer står uten et hjem i julen.

LES OGSÅ: Juletreet kan være brannfelle

- Det har oppstått en brann i flere rekkehusleiligheter på Sagvåg på Stord. Husene er overtent, men alle beboerne er reddet ut i sikkerhet, sa operasjonsleder Dagfinn Torstveit ved Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Nettavisen ved 17-tiden.

- Utrolig mye røyk
Ørjan Traa bor på andre siden av veien for de brannherjede rekkehusene. Han forteller om mye røyk og flammer.

- Jeg så utrolig mye røyk fra huset der jeg bor, så jeg gikk ut og opp bakken. Der slo flammene og varmen meg midt i fjeset. Det var voldsomt, sier Traa til Nettavisen.

Det begynte å brenne i en av leilighetene, men spredte seg fort til tre andre rekkehus. Totalt ble 14 personer evakuert som følge av brannen.

Ved 21.30-tiden opplyser politiet til Nettavisen at brannen er slukket og at de evakuerte, med unntak av de fire som er blitt husløse, har fått flytte hjem igjen.

Kommune i kriseberedskap
Stord kommune har iverksatt kriseberedskap for å ta hånd om de evakuerte.

– Vi har personell i beredskap om noen av beboerne ønsker hjelp og støtte utover kvelden eller seinere i julehelgen, sier ordfører Liv Kari Eskeland i Stord kommune til Haugesunds Avis.

Politiet fikk melding om brannen ved 16-tiden. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent, men tekniske undersøkelser vil bli igangsatt så snart man kan ta seg inn i rekkehuset.

Verste brannuken
Uken vi nå er inne i er statistisk sett årets verste brannuke, med mellom 50 og 80 branner. Normalt sett er det rundt 30 branner i uken her til lands.

Tidligere denne uken skrev Nettavisen om at det har skjedd en eksplosjon i omsetningen av brannvernutstyr etter de mange store brannene de siste ukene.

Norsk Brannvernforening håper det gjør at antallet branner i juleuken holder seg på et lavt nivå.

Les saken: Eksplosjon i salget av brannvernutstyr

- Statistisk sett er den verste tiden fra lille julaften og fram til 1. nyttårsdag. Men vi kan jo håpe at de siste ukers hendelser har fått folk til å skjerpe seg litt hva gjelder brannsikkerhet i hjemmet, sa kommunikasjonssjef Håvard Kleppe til Nettavisen.


Vis større kart

Fakta

Har du tips eller bilder i saken?

SMS/MMS kodeord «tips» til 1930.

Ring 21006010.

Send e-post til tips@nettavisen.no