Stjernetrio på trenerjakt

Steinar Ege, Børge Lund og Kjetil Strand er med i jakten på ny landslagssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Håndballforbundet som har det reelle ansvaret for å finne Gunnar Pettersens erstatter. Men den avtroppende sjefen har selv sørget for at spillerne selv blir tatt med på råd.

- Jeg har gitt tips om at Steinar, Børge og Kjetil bør være med i denne prosessen, sier Gunnar Pettersen til Nettavisen.

Les også: Ønsker norsk erstatter

- Synet vårt er viktig
Landslagets sentrallinje ser positivt på at de nå for lov til å påvirke forbundets trenervalg.

- Om vi får noe å si, vet vi jo ennå ikke. Men det er godt tegn at vi tas med for å lufte ideene. Synet fra spillergruppa er jo viktig, sier visekaptein Børge Lund til Nettavisen.

Et av punktene utvalget må ta stilling til er om erstatteren kun skal være landslagssjef.

Søker ren trener
Håndballpresidenten er klar i sin tale, mens spillerne mener at en kombinasjonsløsning er mulig å få til.

- Vi kikker ikke etter en klubbtrener. Vi ønsker oss en som kan jobbe for landslaget på heltid, sier håndballpresident Arne Sverre Modahl.

- Hvorfor det?

- Det er rett og slett fordi det er en såpass stor belastning å være norsk landslagssjef. Det er viktig å jobbe med spillerne som spiller i utlandet. I tillegg har landslagssjefen visse utviklingsoppgaver i forhold til å lage en rød tråd gjennom vårt arbeid med yngre landslag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Mulig å kombinere
Lund - som er proff i tyske THW Kiel - mener oppgaven er mulig å kombinere.

- Jeg vet ikke hva slags oppgaver de ser for seg at landslagssjefen skal ha, men det er flere andre land som klarer å kombinere en løsning mellom klubb- og landslagsarbeid. Da får man nok ikke tid til å reise rundt for å se spillerne så mye live. Det spørs hvilke topptrenere som nå er helt frie på markedet, og om de har lyst til å trene Norge. Kanskje noen er villige til å trene to lag i en overgangsperiode, sier Lund.

Han har klar på at Norge ikke har råd til å gå ned i kvalitet på trenersiden etter Pettersens avgang.

- Gunnar er i en klasse for seg i Norge, en topptrener. Han har hatt suksess i begge sine perioder på landslaget og som klubbtrener. Vi kan ikke gå lengre ned på kvaliteten nå. Rent umiddelbart tenker jeg at vi må kikke til utlandet.

Anbefaler Lindgren
Ola Lindgren (Nordhorn), Kent-Harry Andersson (Flensburg) og Magnus Andersson (FC København) er alle nevnt som hete kandidater til den ledige sjefsstolen. Problemet er at ingen av de tre for tiden er ledige på markedet.

De norske utenlandsproffene er blant dem som kjenner trenerne best.

- Jeg har selv hatt Ola Lindgren som trener i Nordhorn og han er en kjempekar. Jeg har ingen betenkeligheter med å anbefale han.

- Er det mange spillere som ønsker seg en utenlandsk sjef?

- Jeg tror nok en del av spillerne kan tenke seg det, ja. En del av spillerne har trent under noen av disse kandidatene, og de har hatt internasjonal suksess i sine klubblag. De har erfaring og mye av det som skal til for få laget vårt til å prestere på et høyt nivå.

PS! Landslagskaptein Steinar Ege ønsker ikke å kommentere trenerjakten på dette tidspunktet i prosessen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).