Disse kan erstatte Pettersen

Vi har kikket nærmere på Gunnar Pettersens mulige arvtakere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag skal landslagssjef Gunnar Pettersen føre sine disipler til VM i Kroatia i 2009. Da må syvmålsledelsen fra første oppgjør forsvares i Ukraina.

Etter det ukrainske hinderet, vil Pettersen offentliggjøre om han har til hensikt å fortsette som norsk landslagssjef.

Full forvirring
Nettavisen har snakket med en rekke kilder innenfor håndballmiljøet. Sannheten er at forvirringen råder om hvorvidt Pettersen trekker seg eller ikke.

- Jeg synes det er rart at han sier at han har tatt en avgjørelse. Det er like greit å si at han tar alle spørsmål rundt sin egen fremtid etter Ukraina-kampen. Dersom han faktisk har tatt avgjørelsen allerede, så må han jo nå slutte - han har jo andre parter å forholde seg til i denne prosessen også, sier Bent Svele til Nettavisen.

- Husk at Gunnar Pettersen har overrasket før, minner Karl Erik Bøhn om.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andre tror igjen at Pettersen nå trekker seg helt ut, uavhengig om VM-plassen til mesterskapet i Kroatia blir sikret eller ikke.

Hete kandidater
Vi har uansett tatt sjansen på å sette opp denne listen over mulige arvtakere etter Pettersen.

Kent-Harry Andersson: Mannen bak Drammens store europeiske periode. Førte klubben til en sensasjonell europacupseier i 1996. Har siden trent både Nordhorn og Flensburg. Umulig å komme utenom dersom Norge skal på trenerjakt. Problemet er at svensken nettopp har skrevet under en ny toårsavtale med toppklubben Flensburg-Handewitt.

Claes Hellgren: Tidligere svensk stjernekeeper og i dag ekspert for svensk TV4. Har vært förbundskapten både for den svenske kvinne- og herrelandslaget. I tillegg har han hatt suksess som klubbtrener i både Norge og Sverige.

Andreas Fältnäs: Var kun to poeng unna sølvet i årets eliteserie. Samme poengsum som Fyllingen startet med i minus foran sesongen på grunn av økonomisk rot.

Ole Gustav Gjekstad: Den tidligere Larvik- og Drammen-treneren har stått frem som en ener på trenerbenken både på kvinne- og herresiden. Vant serien med Drammen også denne sesongen, før han trakk seg ut for å jobbe i det private næringslivet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Karl Erik Bøhn: Har bygget opp et av Europas aller beste lag på kvinnesiden. Er kanskje mest aktuell som assistenttrener i tospann med Ole Gustav Gjekstad. De to kjenner i hvert fall godt til hverandre fra før.

Ingemar Linnéll: Trakk seg som landslagssjef i juni som en direkte konsekvens av Sveriges dårlige resultater i OL-kvaliken.

Gunnar Blombäck: Har trent Stavanger, IFK Skövde og for det sveitsiske landslaget. Kjenner godt til Norge og norsk håndball, og er en av Sveriges mest respekterte trenere.

Drømmer om Kent-Harry
Sportsdirektør Svein Erik Bjerkrheim i Drammen håper i det lengste at Pettersen fortsetter sitt virke i Norge.

- Jeg synes ikke det finnes så mange andre trenere i Norge enn Gunnar Pettersen som kan trene det norske herrelandslaget, sier Bjerkrheim til Nettavisen.

Skjer ikke det, mener han at landslaget må tenke nytt i forhold til ansettelsesprosessen.

- Kent-Harry Andersson er mannen vi må gå etter. Han har jeg mange års erfaring med både da jeg spilte selv og som trener. Han har oppnådd gode resultater på alle felter og han har svært gode referanser. Som trener er han bunnsolid, og for Norge så må han være drømmetreneren.

Håper på kollega
Bent Svele er for øyeblikket i Ukraina, der han skal kommentere skjebnekampen mot Ukraina for TV2. Han håper at arbeidskollegaen (TV2s EM-ekspert) får tilslaget på jobben, om den blir ledig.

- I Norge tenker jeg på Ole Gustav Gjekstad. Han har nettopp fått seg ny jobb, men rent håndballmessig er vel timingen god.

- Hvordan ser du på et samarbeid mellom Ole Gustav og Karl Erik Bøhn?

- Det kunne sikkert fungert det. De kjenner hverandre godt fra før, men Karl Erik har jo nettopp forlenget med Larvik.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kan de rote bort dette?
Det viktigste for norsk håndball er det nok uansett å kvalifisere seg til et nytt mesterskap.

- Er det mulig å rote bort forspranget denne gangen, Svele?

- Det er alltid en mulighet for at det kan skje, men kvaliteten på det norske laget er så bra - at det ikke bør skje, svarer han og legger til:

- Vi klarte å rote bort et stort forsprang mot Portugal tidligere (tapte 25-31 i EM-kvaliken i 2003), og jeg satt tidligere i år og ventet på at Kiel skulle feie Ciudad Real av banen. Til slutt så tapte de likevel 26-31 hjemme i Champions League-finalen. Alt kan skje...

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)