FBI inn i norsk overgrepssak

Norsk eks-politimann mistenkt for å være del av internasjonalt pedo- og halliknettverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk politi får nå bistand fra det amerikanske etterretningsbyrået FBI i saken mot en overgrepssiktet eks-politibetjent fra Vestoppland, det melder Oppland Arbeiderblad.

Var politimann
På et møte i Bucuresti i forrige uke ble det besluttet at det skal bli igangsatt en internasjonal etterforskning av en hallikliga som skal ha forsynt pedofile med mindreårige gutter i Romania.

Det er politiet i Bergen som har stått for etterforskningen av den overgrepssiktede nordmannen, som tidligere jobbet som politibetjent ved politiet i Hordaland. De håper nå at samarbeidet med FBI vil bidra til å avdekke et internasjonalt pedofili- og halliknettverk, skriver Oppland Arbeiderblads papirutgave julaften.

Siktet for åtte overgrep
Mannen er siktet for seks overgrep i Norge og overgrep mot et brasiliansk brødrepar på 11 og 14 år. Mannen er også siktet for å ha produsert og vært i besittelse av barneporno.

Mannen kom i politiets søkelys etter at en mindreårig gutt anmeldte ham i 2006. Den daværende politimannen skal ha avtalt et møte med gutten via en chatteside på internett, men gutten hevder han angret seg da de to møttes i virkeligheten og det viste seg at politimannen var langt eldre enn det han hadde gitt uttrykk for.

Erkjenner ikke straffeskyld
Dagen etter at 41-åringen ble pågrepet av sine kolleger, sa han opp jobben i politiet.

- Han erkjenner ikke straffeskyld for noen av punktene. Han erkjenner å ha hatt seksuelt samkvem med flere gutter, men mener at de partnerne han har valgt har vært i lovlig alder. Det han har skrevet i chatteloggene på internett er fantasi og rollespill. Det ligger ingen realitet bak det, har 41-åringens forsvarer Erik Mjell uttalt tidligere.