Kent Harry Andersson  (Foto: MAURIZIO GAMBARINI/EPA)
Kent Harry Andersson (Foto: MAURIZIO GAMBARINI/EPA)

Andersson åpner for Norge

Kent-Harry Andersson lytter gjerne til tilbud fra håndballforbundet.

Svenske Kent-Harry Andersson er i Norge mest kjent for å ha ledet Drammen til europacuptriumf i City Cupen i 1996. Søndag fikk den meritterte treneren sparken i Johnny Jensens Flensburg-Handewitt.

- Vi tapte to kamper, deriblant mot Kiel (erkerival) og da kan slikt skje, sier Andersson til TV 2 Sporten.

Skåningen tar det ikke altfor tungt.

- Nå skal jeg endelig ha et halvt års pause. Etter det kribler det nok etter å komme tilbake. Da skal jeg vurdere tilbudene jeg har og om jeg vil være trener videre eller gjøre noe annet, forteller Andersson.

Mange tilbud
Svensken har en innholdsrik merittliste og har blitt både norsk, tysk og svensk mester med henholdsvis Drammen, Flensburg-Handewitt og Ystad. Tilbudene lot ikke vente på seg da den tyske storklubben ga ham sparken.

- Det har allerede vært tre-fire henvendelser, men jeg har avslått alt med en gang.

For han er usikker på hva han vil gjøre videre.

- Jeg vil fortsette innenfor håndballen, men kanskje som sportssjef eller lignende, sier 59-åringen til TV 2 Sporten.

Kjenner Hédin
Nettopp en slik stilling har det blitt syslet med i håndballforbundet. Tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen har flere ganger etterlyst en sportssjef for landslagene. Og etter at kandidaturet som norsk landslagssjef ble stoppet av kontrakten i Flensburg-Handewitt i sommer, åpner nå Andersson opp for å ta nettopp en slik jobb i Norge.

- Det skulle nok være interessant, sier Andersson som gjerne lytter på tilbud fra Norges Håndballforbund.

Samarbeidsproblemer med mannen som fikk stillingen som landslagstrener blir det neppe om Andersson skulle komme til å bli tilbudt en slik rolle.

- Jeg trente Robert Hédin i Ystad. Vi er fra samme by og har masse til felles. Jeg pratet faktisk med ham for bare to dager siden.