Henke Larsson  (Foto: Bjorn Lindgren/SCANPIX)
Henke Larsson (Foto: Bjorn Lindgren/SCANPIX)

Henke ble matchvinner

Fotballstjernen nå også matchvinner på innebandybanen.

Hen svenske landslagsspissen i fotball, Henrik Larsson har mang en gang blitt matchvinner på fotballbanen. Nå har han også gjort det på en annen arena. På innebandybanen.

Første seriemål
I gårsdagens TV-sendte oppgjør mellom Henkes Helsingborg og bunnlaget Västerås i den svenske superligaen avgjorde veteranen kampen med sin 8-7-scoring i sudden death.

Västerås gamblet i og tok ut keeper for å presse inn seieren på overtid. Det straffet seg. Larsson mottok ballen på venstrekanten og hadde ingen problemer med å sette ballen i det tomme buret.

- Det var riktig gøy å få score mål. Det er alltid kult å avgjøre matcher, sier Henrik Larsson til innebandymagazinet.se.

Scoringen var Larssons første siden det oppsiktsvekkende comebacket på innebandybanen tidligere i høst.

Fortsetter etter nyttår?
Det så lenge ut til å gå mot en grei Helsingborg-seier borte mot Västerås. De blå-svarte ledet 7-4 fem minutter før slutt i bunnoppgjøret, men Västerås kom tilbake med en utrolig sluttspurt. 7-7-scoringen kom åtte sekunder før slutt.

Likevel var det til slutt Henrik Larsson og Helsingborg som til slutt kunne juble for seieren. Etter kampen vanket det skryt fra treneren.

- Jeg synes han gjør det veldig bra. Han og resten av femmeren hans ligger høyt i banen og vinner mange baller. Alle har høy spilleforståelse og får den vanskelige innebandyen til å se enkel ut. De har gode bevegelser og produserer bra med mål, sier Helsingborg-treneren Mikael Karlberg.

Han håper at Larsson fortsetter sin flørt med innebandy-sporten også ut over våren, men hovedpersonen selv har ikke bestemt seg for om han skal spille mer etter januar.

- Nei, det har jeg ikke bestemt meg for enda, sier Henke.

PS. Henke hadde også en assist i oppgjøret.