(Illustrasjonsfoto)  (Foto: Berit Keilen/SCANPIX)
(Illustrasjonsfoto) (Foto: Berit Keilen/SCANPIX)

Veiene er åpnet

Med noen få unntak er det fritt fram for juletrafikken.

Etter å ha vært preget av dårlig vær, midlertidig stenging og kolonnekjøring, er de fleste fjellovergangene nå åpne for trafikk.

Vegtrafikksentralen melder om null kø over fjellet fra øst til vest, og bra føre de fleste steder. Og fra meteorologen er det bare gladmelding for dem som skal kjøre hjem til jul.

Gode forhold

- Det eneste som stenger fjellovergangene er jo vanligvis nedbør eller sterk vind. Jeg kan ikke se noen stor grunn til at de skal måtte stenge igjen, sier meteorolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center.

Han kan fortelle om gode kjøreforhold over det meste av landet.

- På Østlandet er det fine kjøreforhold, og det vil ikke være været som eventuelt skaper problemer. På Vestlandet blir det litt regn fra i ettermiddag og natt til julaften. Over 500 meter kommer det som snø, og det kan være glatt i overgangssonene, sier Grønnevet som heller ikke ser noen problemer på værfronten for Nord-Norge.

Stoppet i tide

- Uværet stoppet i rimelig bra tid før julen i år, konkluderer meteorologen.

Enkelte veistrekninger er allikevel fremdeles midlertidig stengt av ulike årsaker tirsdag formiddag. Det gjelder E 6 Vist-Figga, E 39 Engdal -Staurseth, Rv 13 Vikafjellet og Gaularfjell og Rv 53 Tyin - Årdal.

<i><b>Sjekk oppdaterte veimeldinger i sanntid </b></i>