Brannstiftere slo til i Stavanger

To 15-åringer pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To 15 år gamle gutter ble sent mandag pågrepet i forbindelse med en rekke branner i søppeldunker i Stavanger. Politiet mener brannene har en sammenheng, og mistenker guttene for å stå bak.

- De vil ifallfall bli avhørt i forhold til det, så får etterforskningen vise hvordan dette henger sammen, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Det ble i løpet av et par timer meldt om flere branner i søppeldunker i det samme området av byen.

- Vi fikk inn en melding klokken 19.30 om en brann i en barnehage. Klokken 20.45 oppstod det også en brann i Hillevåg Terrasse, som ligger kun 500 meter unna barnehagen. Så fikk vi klokken 21.30 inn en melding om en ny brann bare 130 meter unna Hillevåg Terrase, sier operasjonsleder Egil Karlsen ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Politiet iverksatte søk etter den eller de som stod bak brannene, og en hundepatrulje ble også satt inn i jakten. Beboere i området ble advart og bedt om å være oppmerksomme.

Vaktleder ved Stavanger politistasjon opplyser til Nettavisen at saken framstår som pøbelstreker, og at de ikke tror guttene forsøkte å anstifte en større brann.

Samtlige av brannene skjedde innen noen få hundre meters radius ved hillevågsområdet.


Vis større kart