FERDIG: Tomasz Sokolowski har bestemt seg for å skifte beite. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
FERDIG: Tomasz Sokolowski har bestemt seg for å skifte beite. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Derfor valgte han Viking

Tomasz Sokolowski ser frem til å utvikle seg videre som fotballspiller i Stavanger.

Tidligere i dag ble det kjent at Tomasz Sokolowski har valgt å takke ja til tilbudet fra Viking etter å ha spilt i Lyn i hele karrieren.

23-åringen er glad han har tatt valget om klubbskifte.

- Som absolutt de fleste som er litt fotballinteresserte har lagt merke til, så gikk det muntlig i boks med Viking i dag. Jeg har ikke vært fysisk til stede for å signere kontrakt ennå. Jeg må vel gjennom en medisinsk test først. Men jeg er kommet til enighet med dem om en fireårsavtale, sier han til TV 2 Sporten.

- Hva tenker du om det?

- Viking virker som en profesjonell klubb fra A til Å. Grunnen til at jeg valgte Viking er at at de har alle fasiliteter på plass for at jeg skal utvikle meg videre. Det var en helhetlig vurdering med mange punkter der jeg vurderte plusser og minuser.

Soko stod uten kontrakt ved sesongslutt, og har vært koblet til en rekke klubber. Nå gleder han seg til å stille på Viking-treningen 5. januar.

- Jeg gleder meg kjempemye til å komme ned dit og ta tak i ting. Det blir et miljøskifte for min del. Viking har veldig mange gode spillere som jeg kun har hatt mulighten til å spille mot.

- Hva synes du om å få Uwe Rösler som trener?

- Uwe er en trener jeg gleder meg til å samarbeide med. Han er opptatt av organisering og displin. Det er jeg og. Hans stil passer bra til meg. Jeg er oppdratt slik, sier han.

Han er forsiktig med å proklamere egne ambisjoner.

- Mitt yrke har en konkurransepreget hverdag. Jeg kan ikke ta noen ting for gitt.

- Hvilke ambisjoner har du på vegne av laget?

- Vi skal vel sette oss ned og snakke om ambisjoner. Men Viking trives jo i hvert fall best på øvre halvdel av tabellen.