Vikings  (Foto: Faksimile/)
Vikings (Foto: Faksimile/)

Harstad Vikings på konkursens rand

Det hardtsatsende basketballaget i full økonomisk krise

Harstad Vikings har fått merke konsekvensene av å drive en toppklubb i basketball. Klubben har 1,2 millioner kroner i gjeld og har nå startet en innsamlingsaksjon som et siste desperat forsøk på å redde klubben.

1,2 millioner i gjeld
Nå blir privatpersoner og bedrifter i Harstad oppfordret til å hjelpe klubben med pengebidrag. Klubben trenger å få inn et minstebeløp på 500 000 kroner for å kunne drive videre.

På torsdag hadde totalsummen kommet opp i 290 000 kroner.

På torsdag satt klubbledelsen i krisemøte i fem og en halv time uten å komme frem til noen umiddelbar løsning på uføret. Der ble konklusjonen at situasjonen er enda verre enn først antatt.

– Det er ikke så mye jeg kan si etter fem og en halv timer i møte, annet enn at vi ikke har full klarhet. Men det har gått opp for oss – og det håper jeg virkelig folk skjønner – at krisa er verre enn vi trodde før vi gikk i møtet, sa styremedlem Ivar Frans Hagenlund til Harstad Tidende etter møtet.

Ureglementerte pengeoverføringer
På møtet kom det også frem at Harstad har betalt klubbdrift med midler avsatt til skatteoppkreveren i Harstad. Dette kan være lovstridig og kan bidra til å forsterke krisen.

Ifølge Hagenlund ikke blitt betalt spillerlønninger fra skattetrekkontoen, og han sier praksisen har foregått i samsnakk med kemneren.

– Igjen ikke noe man ville tålt i en vanlig bedrift, men i et idrettslag er det som sagt videre rammer for drift, sier han.

Etter et krisemøte mandag kveld har klubben gitt seg selv en ny frist overfor kreditorene, og vil samles til et nytt styremøte neste mandag.

Hardtsatsende
Harstad Vikings har satset knallhardt for å hevde seg i toppen av BLNO i flere sesonger.

Laget kan skryte av å ha de best besøkte hjemmekampene, med et tilskuersnitt godt over 500 så langt.

Nå kan imidlertid moroa være over i Harstadhallen.

PS: Også innebandygruppen i Harstad sliter økonomisk. Laget som også spiller hjemmekampene sine i Harstadhallen skal ha formidable 730 000 kroner i gjeld.

Bildet øverst er en faksimile fra harsdadbasket.no.