Vedder på boligkrakk

Christian Ringnes vedder 350 flasker champagne på at boligprisene stuper.

Eiendomsbransjens fest blir bare heftigere og heftigere de tre-fire neste årene. Og så kommer krakket, et krakk på størrelse med 1992, spår Christian Ringens ifølge Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg tror boligprisene er lavere ved utgangen av 2008 enn de er ved utgangen av 2007, sa Ringnes, da han holdt sitt innlegg på eiendomskonferansen Citykonferansen.

Dom Perignon
Til tross for at Ringes har bommet stygt i sine spådommer om eiendomsmarkedet tidligere er han nå så lei av tomt prat og forpliktelsesløse spådommer, at han knaller til med et realt veddemål på at boligmarkedet snart skal knekke.

- Jeg vedder en flaske Dom Perignon mot hver og en av dere. De som er villige til å vedde imot kan sende meg en e-post, så inngår vi en avtale, sa Ringnes til de omlag 350 tilhørerne ifølge avisen.

Femdoblet siden 1992
Ringens sine begrunnelser på at boligmarkedet snart har nådd toppen er at markedet har femdoblet seg siden bunnen i 1992. Fortsatt er det lønnsomt å bygge, og igangsettelsen i Oslo har tredoblet seg de siste tre år. Han tror effekten av dette vil komme i 2008 og 2009.

Han understreker imidlertid at etterspørselen åpenbart er mer drevet av positiv psykologi enn av befolkningsvekst. En effekt han mener er overdrevet.