GodeMinner_003
GodeMinner_003

Har du spørsmål om demens?

Er det noe du lurer på angående demens kan du ringe Demenslinjen på telefon 815 33 032.

Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig humanitær organisasjon som arbeider for saker innen forskning og helseinformasjon.

Telefonnummeret til Demenslinjen er 815 33 032.

Les også: - Det er på tide å våkne

- Det er mye tabu og skam knyttet til demens, dette fører igjen til at de som har behov for det ikke oppsøker hjelp. Kanskje kjenner man ikke symptomene eller går til legen for sent, sier informasjonsleder Randi Kiil i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Hun forteller at hensiktet med «Gode minner»-showet er å sette demens på dagsorden og at det ikke dreier seg om innsamling av penger slik i mange andre show, men å gi informasjon og at folk skal bli oppmerksomme på at man kan få hjelp.

Ring inn hvis du lurer på noe

Nasjonalforeningen har en telefonlinje der berørte og pårørende av demenstilfeller kan ringe for å få informasjon. Denne er åpen ekstra lenge under sendingen av «Gode minner» og i reprisen av showet. Har du spørsmål om demens? Telefonnummeret til Demenslinjen er 815 33 032.

- Vi diagnostiserer selvfølgelig ikke på telefon, men man kan bli anbefalt å ta kontakt med lege. Ikke noe spørsmål er for stort eller for lite, opplyser Kiil.

Klikk her for å få mer informasjon på Nasjonalforeningen for folkehelsens nettsider

Se «Gode minner» på TV 2 klokken 20.00!