Mexicos justisminister Eduardo Medina Mora frykter at drapsstatistikkene vil øke neste år. (Foto: HENRY ROMERO/REUTERS)
Mexicos justisminister Eduardo Medina Mora frykter at drapsstatistikkene vil øke neste år. (Foto: HENRY ROMERO/REUTERS)

Narkomafiaen halshogger soldater

Mexicansk politi har funnnet 12 hodeløse lik - flere er identifisert som soldater som skulle bekjempe narkomafiaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni av likene ble funnet ved en motorvei om lag en times kjøring nord for turistsenteret Acapulco i den sørlige delstaten Guerrero.

- For hver og en av oss du dreper - dreper jeg ti av dem, sto det på en lapp som ble funnet i nærheten. Ofrene ble også omtalt som «drittsekker».

Kidnappet soldater

Noen timer senere ble ni hodeløse lik funnet i en plastpose utenfor et kjøpesenter.

Regjeringshæren har identifisert åtte soldater og en høytstående polititjenestemann blant de drepte, opplyser Guerrero-guvernør Zeferino Torre-Blanca til CNN.

Lørdag ble ni soldater fra en militærbase nær Chilpancingo kidnappet. Dette er soldater som er satt inn i kampen mot landets narkomafia.

Narkotikakrig

De grufulle funnene føyer seg inn i statistikken over ofre for Mexicos narkotikakrig. Men det verserer ulike tall på hvor mange halshoggede lik som er funnet i helgen. CNN og andre nyhetsbyrå melder det det er ni, mens Associated Press melder at ytterligere tre lik har blitt funnet, ifølge San Diego Union Tribune.

Ifølge byrået ble disse halshoggede likene funnet i en landsby i utkanten av Chilpancingo. Tidligere denne måneden ble det funnet tre avhoggede hoder på samme sted.

- Soldater som angivelig skulle bekjempe kriminalitet, viser seg å være kidnappere. Dette vil skje med deg også, het det på en lapp som lå ved likene.

Les også: Ni halshoggede lik funnet

Over 5000 drept

Mexicos president Feline Calderon har satt inn flere titusener soldater og politifolk over store deler av landet i kampen mot landets narkotikabander. Men kampen mot narkotika har sin pris. Antall drepte i kriminelle oppgjør i Mexico i år er kommet opp i 5.300 i år, det dobbelte av i fjor.

Mexicos forsvarsdepartement lovet å slå tilbake mot de kriminelle gruppene.

2009 kan bli verre

- De prøver å skremme de militære. Departementet lover uansett å fortsette kampen, het det i en uttalelse.

Tidligere denne måneden ble det også klart at USA gir 197 millioner dollar for å hjelpe Mexicos kamp mot narkokartellene. Hjelpen går i hovedsak ut på donering av materiell som helikoptre og overvåkingsfly.

Mexicos justisminister Eduardo Medina Mora frykter at drapsstatistikkene vil øke neste år fordi volden og narkotikakrigen intensiveres når gjengene føler seg presset.