Oljeprisen stiger

Spekulasjoner om nye OPEC-kutt driver oljeprisen oppover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går uttalte oljeminister i Saudi-Arabia, Ali al-Naimi, at OPEC er «fast bestemt» på å stabilisere oljeprisen. Det sendte prisen oppover på råvarebørsen i New York.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen steg med 2,6 prosent, eller 1,08 dollar, til 43,44 dollar per fat. Dette gjelder råolje levert i februar. OPEC annonserte onsdag i forrige uke at kartellet vil kutte produksjonen med 2,2 millioner fat, men dette var ikke nok til å øke prisen. Nå kan det altså komme nye kutt fra OPEC.

- Det er ikke slik at folk plutselig innser at det kommer produksjonskutt, men folk innser at tilbudet av olje vil bli kuttet betydelig de kommende månedene, sier Toby Hassall, analytiker ved Commodity Warrants Australia Ltd. i Sydney til Bloomberg.com.

I tillegg til de varslede kuttene fra OPEC har også Russland og Aserbajdsjan signalisert at de to landene, som ikke er med i OPEC, vurderer å kutte i oljeleveranse for å prøve å løfte prisen.

Nordsjøolje fikk seg også et løft da uttalelsene fra den saudiske oljeministeren kom. Et fat koster nå 44,77 dollar per fat, opp 1,8 prosent.

I tillegg har en fallende dollar i forhold til euro hjulpet oljeprisen oppover.