- Gateprostituerte rømmer Norge

Forbudet mot sexkjøp tømmer Oslo-gatene for prostituerte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (NTB): Utenlandske gateprostituerte rømmer Norge før forbudet mot sexkjøp trer i kraft ved årsskiftet. Halvparten av de østeuropeiske prostituerte har allerede reist fra Oslo.

- Det virker som halvparten av østeuropeerne og rundt 40 prosent av de nigerianske kvinnene allerede har dratt, sier daglig leder Olav Lægdene ved Nadheim kvinnesenter i Oslo til Dagsavisen.

Nadheim har jevnlig oppsøkende virksomhet i prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og har registrert en markant nedgang den siste tida. I forrige uke talte de på ett gitt tidspunkt rundt 15 østeuropeiske og 40 nigerianske kvinner.

Færre kunder på gata
- Det er svingninger hele tida, men denne nedgangen har en klar sammenheng med forbudet. Samtidig er det færre kunder i gatene, noe som setter fart i prosessen.

Kvinnene oppgir selv sexkjøpforbudet som årsak til at de ønsker å forlate landet.

- Mange av de vi møter har kjøpt flybilletter og forteller om andre som har gjort det samme, sier Lægdene.

Forsvinner helt
Fra å være den klart største gruppen utenlandske gateprostituerte, tror Lægdene at nigerianerne snart kommer til å forsvinne fullstendig fra gatebildet i Oslo.

- De sier at de reiser for godt og kommer til å dra tilbake til Spania og Italia der de har oppholdstillatelse, sier Lægdene, som legger til at noen faktisk har kjøpt flybilletter hjem fordi de feilaktig tror at det også blir ulovlig å selge sex.
(©NTB)