brann680
brann680

Her startet dødsbrannen

TV 2 har vært inne i leiligheten der storbrannen startet på Grønland i Oslo lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19 år gamle Daran Mohamad klatret opp takrennen til leiligheten over der det brant for å redde en kvinne og fire små barn vekk fra flammene.

Les mer: - Jeg kastet barn ut av vinduet

I dag var han tilbake på branntomta.

- Så klatret jeg opp til andre etasje. Der var barna og mora. Så fikk jeg kastet ned barna til han der nede, forklarer Daran Mohamad til TV 2.

Kvinne omkom

Brannen som tok livet av en 54 år gammel kvinne og skadet syv personer i Norbygata på Grønland i Oslo startet ved komfyren i første etasje. I løpet av kort tid var hele leiligheten overtent og store mengder røyk spredte seg oppover i trappeoppgangen.

- Det ble skikkelig svart ja. Det er helt sikkert, sier brigadesjef Ståle Lindhardt.

Les også:- Folk hoppet fra 5. etasje

Flere dødsbranner

Det har skjedd tre dødsbranner i Oslo bare i løpet av den siste uken. Og nå oppfordrer brannvesenet publikum til å skaffe seg oversikt over rømningsveiene der de bor. Dersom du er i bygård som brenner og røyken gjør det livsfarlig å gå ut i trappeoppgangen kan du redde livet ved å holde deg inne i leiligheten.

- Hvis du ser her sånn hvor det har blitt så svart, så kan det hende at du har fem sekunder før du svimer av. Du går i alle fall ikke ut i et røykfylt trapperom. Du holder deg inne i leiligheten og varsler brannvesenet om at du er leiligheten. Hold deg ved vinduene og forsøk å finne en lommelykt, sier Lindhart