Norges herligste680
Norges herligste680

Gjensyn med «Norges Herligste»

Møt skraphandleren, sildakongen, hurtigrutemannen og oppfinneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alfred Letrud er en turistattraksjon. Samleren og brukthandleren bor på en gammel gård i Kvam som blir stadig mer fylt opp av saker og ting. Selv om det hender at Alfred selger ett og annet, så blir det meste stående. Han kjøper opp ting fra loppemarkeder og bruktbutikker. Derfor blir det stadig mindre plass til Afred selv blant grytelokk, slalåmski, malespann, postkort, lenestoler og piggtråd.

Oppfinneren Arnold Selnes har fått flere utmerkelser for oppfinnelsene sine. Arnold har ingen mangel på gode ideer. Nå holder 84-åringen på med en bok om alle oppfinnelsene han har skapt gjennom årene. Håpet er at noen skal sette dem i produksjon. Den skånsomme musefella, ponchoen man skifter med på badestranden og juletreet som går rundt av seg selv er noen av oppfinnelsene signert Arnold Selnes.

Sjøkaptein Arvid Mørch fra Haugesund er kjent for sildeproduksjon. Han er superkjendis på Vestlandet. Han bor i et herskapelig hus som er fullt av antikviteter og selv er han full av gode historier.

Det er mange som er glad i Hurtigruta, men få overgår Jan Arild Hagen. Han møter den på kaia hver dag, og har enorme mengder bilder og informasjon om båten. Han er en ivrig flaskesamler og en kjenning i Ålesundsområdet. Han hjelper alltid til på kaia når båten legger i havn.

Se «Norges Herligste» på TVNorge kl. 21.30.

Se også:

«Eventyrprinsessen» på TV 2 mandag kl. 20.00.

«Uskyldig dømt» på TV 2 mandag kl. 21.40.

Film:«Nå er det jul...igjen» på TV 2 mandag kl. 15.50.

«Fridtjofs jul» på NRK1 mandag kl. 19.55.