Redningsmannen Kurt Krakeli står her sammen med en av de ufrivillige isbaderne, Arnt Rune Eide. (Foto: Heine Skjølberg, © TV 2)
Redningsmannen Kurt Krakeli står her sammen med en av de ufrivillige isbaderne, Arnt Rune Eide. (Foto: Heine Skjølberg, © TV 2)

Gåsejakt endte i iskaldt fjordvann

- Det var umulig å få dem opp i båten så jeg måtte slepe dem i land, forteller redningsmann Kurt Krakeli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To menn i midten av 30 årene var på jakt etter gås i kano utenfor Silnes i Eide kommune på Nordmøre, da de falt i vannet.

Reagerte på skudd

Kurt Krakeli (39) skulle på fjelltur, men var til alt hell fremdeles hjemme da de to jaktkameratene kantret kanoen og havnet under båten.

- Jeg satt i stuen da jeg hørte et skudd og snudde meg akkurat tidsnok til å se kanoen gå rundt, forteller Kurt til tv2nyhetene.no.

Det så dramatisk ut, så Kurt tok kontakt med sin svigerfar Otto for å se hva som kunne gjøres. Til alt hell viste det seg at det fantes en liten gummibåt lagret på låven deres.

- Da sprang jeg og min svigerfar Otto bort til låven hvor vi har en liten gummibåt. Siden det er bakke fra låven og helt ned til sjøen, kunne vi rutsje båten hele veien ned. Det tok om lag 15 minutter fra jeg hørte skuddet til jeg var ute ved båten, forteller Kurt.

Holdt seg ved båten

Vel fremme ved kanoen fant Kurt de to baskende i vannet. Den ene hadde ikke redningsvest på og så meget forfrossen ut.

- Personen uten redningsvest var helt blek i ansiktet og holdt seg fast i vennen. Det var helt umulig å få dem opp i båten så jeg ba dem holde seg fast og dro dem inn til land.

- Kunne gått galt

Da de kom til land ble den mest forfrosne brakt rett inn i dusjen, men situasjonen ble aldri så alvorlig at noen måtte på sykehus. Det var bare flaks, for Kurt og svigerfaren skulle egentlig vært på fjelltur.

- De hadde aldri kommet seg til land på egen hånd så det var flaks at vi var hjemme, forteller Kurt som ikke vet hva som hadde skjedd dersom de ikke hadde kommet jaktkameratene til unnsetning.

- De var noen andre som meldte ulykken til politiet, men ville tatt en stund for andre å nå fram, forteller Kurt.

Lykkelig slutt

Det var like før kl. 11.00 i dag at politiet på Nordmøre fikk inn en meldingen om at to personer var falt i vannet ved Averøya på Nordmøre. Redningsaksjonen ble avblåst da de hørte om den lokale beboeren som hadde kommet til unnsetning.

Les også: Falt i vannet - ble reddet

- Det er så mange ting som går galt for tiden. Det er jo hyggelig når noe har en lykkelig ende, sier Kurt mens han gjør seg klar til den planlagte, men utsatte fjellturen.

280016